Docent i læse- og skrivedidaktik i danskfaget på læreruddannelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for danskfagets didaktik med særlig fokus på læsning og skrivning? Har du forsket i læse- og skrivedidaktik, og har du lyst til at stå i spidsen for en ambitiøs faglig udvikling af et vigtigt forsknings- og udviklingsfelt i samarbejde med dygtige kolleger både lokalt, nationalt og internationalt?

I den danskdidaktiske forskningssatsning ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole ønsker vi at sætte yderligere fokus på læse- og skrivedidaktik - både som et forskningsfelt knyttet til grundskolen og som et fagelement i læreruddannelsens undervisning. Vi søger derfor en docent, der brænder for at udvikle viden inden for læse- og skriftsprogsområdet, og som kan samle et forskningsmiljø på KP, der både bidrager til at udvikle ny læse- og skrivedidaktik til gavn for elever i grundskolen, og som kan understøtte studerendes læse- og skrivekompetencer i læreruddannelsen.

Aktuel forskning og udviklingstendenser inden for bl.a. kunstig intelligens og andre digitale læse- og skriveteknologier viser, at der er behov for at udvikle ny fagdidaktisk viden om læsning og skrivning, som i bred forstand kan understøtte arbejdet med skriftsproget i både grundskolen og læreruddannelsen. Vi forestiller os derfor, at udviklingen af satsningen bl.a. skal have fokus på, hvordan læreren i danskundervisningen kan styrke elevers læse- og skrivekompetencer og understøtte deres skriftsprogsudvikling ved både at integrere analoge og digitale værktøjer.

At kunne læse og skrive er en kernekompetence i vores kultur og videnssamfund, som baner vejen for personlig dannelse, uddannelse og demokratisk deltagelse. Det er derfor vigtigt, at såvel elever i grundskolen som lærerstuderende understøttes i deres skriftsprogstilegnelse og -udvikling. Her ved vi, at lærerens didaktiske viden har afgørende betydning. Der er derfor behov for at udvikle danskfagets fagdidaktik i en retning, hvor læreren kan differentiere sin undervisning, skabe deltagelsesmuligheder for alle elever og bidrage til at styrke elevers skriftsprogsfærdigheder, tekstkompetencer og engagement i egen læse- og skriveudvikling.

Forsknings- og udviklingssatsningen på KP vil bidrage med forskningsbaseret viden om, hvordan potentialerne i en differentieret læse-skrivedidaktik kan realiseres i skolens didaktiske og pædagogiske praksis. Som landets største læreruddannelse beliggende i København vil vi udvikle et solidt forskningsmiljø inden for læse- og skrivedidaktik og adressere den fagdidaktiske udfordring i et samarbejde mellem grundskoler i København, KP’s lærerstuderende samt undervisere og forskere ved læreruddannelsen på KP. Det vil i den sammenhæng være en helt central opgave at videreudvikle og styrke samarbejdet med Nationalt videncenter for læsning (NVL) ift. den løbende projektudvikling og kapacitetsopbygning.

Docentens primære ansvarsområder vil være at:

  • drive den faglige udvikling i forsknings- og udviklingssatsningen – herunder være ansvarlig for at sikre forskningsproduktion og forskningskvalitet
  • bidrage til vækst i forsknings- og udviklingsprojekter, der opnår ekstern finansiering med henblik på kapacitetsopbygning i satsningen og i instituttets forskningsmiljø
  • fremme videnskabelig og praksisrettet publicering både nationalt og internationalt med henblik på at styrke kvaliteten af læreruddannelsen og folkeskolen
  • styrke kapacitetsopbygningen gennem samarbejde med universiteter, andre UC’er, internationale partnerskaber og kompetenceudvikling af læreruddannelsens undervisere
  • vejlede ph.d.-stipendiater og ph.d.-ansøgere.

Om dig
Som docent forventes du at have formelle kvalifikationer inden for forsknings- og udviklingssatsningens fagområde i form af en ph.d.-grad eller tilsvarende samt forskningsledelseserfaring og nationale og internationale videnskabelige publiceringer.

Herudover forestiller vi os, at du:

  • er en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for relevante dele af danskfagets didaktik, navnlig læse- og skrivedidaktik
  • har erfaring med praksisrettet anvendelsesorienteret forskning og udvikling med et stærkt fokus på at forandre og forbedre praksis i skolerne
  • har solid erfaring med forskningsformidling og gode retoriske kompetencer
  • er en kompetent forskningsleder og projektudvikler med viden om organisering, organisatoriske processer og projektledelse både internt og i partnerskaber med kommuner, skoler, universiteter og andre typer organisationer
  • har erfaring med undervisning – og gerne erfaringer med at vejlede studerende i deres skriftsprogsudvikling
  • kan dokumentere resultater ift. ekstern finansiering af forsknings- og udviklingsprojekter
  • enten aktuelt eller potentielt er en stærk stemme i den offentlige debat, der kan bidrage til at sætte nye dagsordener internt og eksternt ift. debatten om læsning og skrivning.

Om os
På Københavns Professionshøjskole har vi en vision om at uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis. Vi mener, at myndige professionelle er nøglen til at realisere samfundets fineste idealer og løse dets vanskeligste problemer.

På læreruddannelsen har vi 4 forskningsprogrammer, hvor du som docent kommer til at stå i spidsen for et fokusområde i læse- og skrivedidaktik, som er forankret i den danskdidaktiske satsning inden for programmet Udvikling af fagdidaktik i skolen. Du vil sammen med instituttets øvrige docenter komme til at spille en nøglerolle ift. at tegne læreruddannelsens samlede forskningsprofil både eksternt og internt på Københavns Professionshøjskole.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som docent med start den 1. januar 2024 eller snarest muligt herefter. Stillingen er på 37 timer om ugen.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation og iht. Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af et eksternt, videnskabeligt bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med, at stillingen skal besættes, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020 om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte forsknings- og udviklingsleder Bo Nielson på tlf.: +45 51632640.

Interesseret?
Send din ansøgning* via ansøgerknappen senest den 22-09-2023.

*Ansøgningen skal indeholde en motiveret ansøgning, CV, en publikationsliste samt maksimum tre udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Du må gerne motivere valget af publikationer ift. stillingsopslaget. Du skal desuden vedhæfte dokumentation for undervisning, fx i form af et undervisningsportefolio, samt en forskningsplan, som du har skrevet ind i denne skabelon.

Det eksterne, videnskabelige bedømmelsesudvalg skal vurdere dine faglige kvalifikationer, mens dine samlede kvalifikationer vil blive vurderet af et internt ansættelsesudvalg. I kriterier ved docentbedømmelse kan du orientere dig om det grundlag, ansøgerne bedømmes på af det eksterne bedømmelsesudvalg.

Der vil blive foretaget en præselektion ift. kandidaternes kvalifikationer inden videresendelse af kandidater til bedømmelse i det eksterne bedømmelsesudvalg.

Vurderingsprocessen med inddragelse af begge udvalg forventes at finde sted i ugerne 40-48.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 49-50.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København V

Lignende jobs

  • Lærer i København V

    Har du en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for teknologiforståelse og digitalt understøttet didaktik, og er du en engageret underviser, der ønsker at undervise i og om teknologiforståels..
    • Lærer
    • København V
    Få mere info
  • Lærer i København V

    Har du erfaring med og viden om undervisning i dansk som andetsprog, og vil du i fællesskab med kolleger bidrage til at uddanne fremtidens lærere? Så er et job på læreruddannelsen måske noget for d..
    • Lærer
    • København V
    Få mere info
  • Lærer (studiejob) i København N

    Brænder du for din profession? Har du lyst til at hjælpe til rekruttering af nye studerende, inspirere og motivere dine medstuderende og videregive din faglighed? Og vil du samtidig gerne udvikle d..
    • Lærer
    • København N
    Få mere info
  • Lærer i Dragør

    Brænder du for at blive en del af en udviklingsorienteret skole, som har fokus på anerkendelse i relationerne, stærk faglighed og elevernes trivsel.På Nordstrandskolen ønsker vi gennem tæt team..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere over tid

Dato Alle jobs som lærere
14. maj 2024 3
13. maj 2024 3
12. maj 2024 3
11. maj 2024 3
10. maj 2024 3
9. maj 2024 3
8. maj 2024 3
7. maj 2024 3
6. maj 2024 2
5. maj 2024 2
4. maj 2024 2
3. maj 2024 2
2. maj 2024 2
1. maj 2024 2
30. april 2024 1
29. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 2
18. april 2024 2
17. april 2024 2
16. april 2024 2
15. april 2024 2
14. april 2024 2