Tekniker til styrkelse af DSB's teknikafdeling i Aarhus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Taastrup

Er du teknisk anlagt og har du interesse for udarbejdelse af instruktioner, dokumentering af arbejdsprocesser samt teknisk sagsbehandling m.m. i forbindelse med vedligehold og procesoptimering? Så er du muligvis den kollega vi søger til DSB Togteknik i hjertet af Århus – Smilets By.

Som den største leverandør af offentlig transport i Danmark er vi stolte af at holde landet kørende med løbende vedligehold og opgraderinger af DSB’s togmateriel. En central del af vores arbejde er at sikre tog til tiden og et bæredygtigt alternativ til biler, busser og fly både her-og-nu, og i fremtiden. DSB Togteknik sikrer at DSB’s flåde lever op til gældende myndighedskrav, normer og kundekrav både når det gælder sikkerhed og pålidelighed og når det gælder komfort.

Vi tilbyder teknisk support, analyse, beregning, design og projektledelse i forbindelse med vedligehold, indkøb, ombygning og levetidsforlængelse af det rullende materiel.

Hvad kommer du til at lave? I stillingen vil der være særligt fokus på vedligeholdelsesdokumentation for specifikke systemer, som kræver en metodisk og kvalificeret tilgang for optimering og for at skabe forsat høj driftssikkerhed.

Vedligeholdelsesdokumentation og instruktioner for systemer som f.eks. Klima- og Varmeanlæg, Bremsesystemer, Trykluft forsyning, Elektriske forsynings anlæg, Vand og sanitets anlæg, Interiør, Hydrauliksystemer m.m. vil blive en del af din hverdag, hvor din tekniske knowhow skal kombineres med dine metodiske evner for at optimere anvendelse af denne dokumentation i værkstedet.

Din dagligdag Du kommer ind i en teknisk afdeling på 19 personer. Dine nærmeste kolleger er en blanding af Ingeniører, Maskinmestre og Teknikere med hver deres primære fagområde som omfatter både mekaniske og elektriske systemer.

Du vil indgå i teamet som sagsbehandler, der har IC3 og IC4 som primære fokusområder. Der vil i stillingen være daglige dialog med kollegaer, produktionen, anlægsansvarlige og håndværkere. Det er derfor vigtigt du er imødekommende, positiv og god til at kommunikere og samarbejde på tværs i organisationen.

Du får en stor samarbejdsflade til andre afdelinger i DSB - primært til produktionen/driften, men også til leverandører af komponenter og systemer.

Er det dig, vi leder efter? Vi forestiller os, at du har erfaring med udarbejdelse af dokumentation samt teknisk sagsbehandling og deraf afhjælpende handlinger/ændringer på komponent- og systemniveau. Du er initiativrig og løsningsorienteret i din tilgang til opgaverne og har færdigheder i projekthåndtering og gennemførelse.

Du har eventuelt en baggrund som Ingeniør, Maskinmester eller anden teknisk uddannelse og besidder en eller flere af følgende kvalifikationer

  • Du har et ønske om at arbejde med dokumentation og optimering for anvendelse af denne.
  • Du er god til at samarbejde på tværs i en stor virksomhed.
  • En bred teknisk viden og erfaring.
  • Pragmatiske evner samt flair for at finde løsninger på tekniske problemstillinger.
  • Viden om tekniske installationer og systemer på tog vil være en fordel.
  • Sprog: Ud over dansk forstår og taler du engelsk.


Som person er du metodisk, vedholdende og pragmatisk. Du motiveres af at få tingene til at ske og formår at afslutte dine opgaver til aftalt kvalitet og tidspunkt.

Hvad kan DSB tilbyde dig? En centralt placeret arbejdsplads i Aarhus, tæt på offentlig transport. Det er vores mål at gøre bæredygtig, kollektiv transport til det naturlige valg for alle i Danmark, og vi vil gerne have dig med på rejsen.

Derudover kan du se frem til

  • Udvikling af dine færdigheder gennem kurser, uddannelse og ”learning by doing” med dygtige kollegaer på tværs af organisationen
  • At blive en del af et stort fællesskab og en mangfoldig organisationskultur - hos os er der plads til alle uanset køn, etnisk baggrund, handicap, alder, seksuel orientering og religion.


Vores personalegoder omfatter

  • Gratis transport med DSB til og fra arbejde, mulighed for at bruge dit togkort i fritiden og fire årlige rejser med din familie
  • Træning i DSB’s eget fitnesscenter og et fuldt medlemskab til alle centre i Fitness World – du betaler bare skatteværdien.
  • Pension og sundhedsforsikring med både forebyggelse og behandling
  • Sund og lækker frokostordning.


Dit arbejdssted bliver primært Sonnesgade i Aarhus, der skal dog påregnes nogle få rejsedage til andre værksteder samt DSB’s hovedkvarter i Høje Taastrup.

Vi tilbyder dig en løbende sparring og evaluering af din indsats, og du får mulighed for at videreudvikle dine færdigheder i forhold til jobbet.

Kontakt Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for Materiel Teknik Vest Poul Schram på tlf.: 2468 3270

Ansøgning Send din ansøgning og dit CV vedlagt dine eksamenspapirer snarest og senest den 5. februar 2023. Vi vurderer løbende ansøgninger.

Vi ser frem til at læse om dig og hvorfor, du finder jobbet interessant.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Maskintekniker", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Maskintekniker
  • Taastrup
  • Søndag den 05. februar 2023

Lignende jobs

  • Maskintekniker i Glostrup

    Fri kontakt
    Brænder du for at nørde med tekniske produkter og komponenter? Er du en problemknuser, som finder glæde i at finde og løse fejl? Trives du med at arbejde på værksted sammen med gode kolleger samt besøge kunderne lejlighedsvist? Så er stillingen hos Armatec lige noget for dig!
    • Maskintekniker
    • Glostrup
    Få mere info
  • Maskintekniker i Kastrup

    <p>Are you a <strong>Senior Automation Engineer</strong> (Instrumentation, Automation,  SRO) or Project Manager? Do you want to work with energy transition projects such as P..
    • Maskintekniker
    • Kastrup
    Få mere info
  • Maskintekniker (studiejob) i Ballerup

    Spændende mulighed for maskinmesterstuderende i et datacenter! Er du klar til et sjovt og teknisk udfordrende job? På vegne af DIGITAL REALTY søger vi 4 maskinmesterstuderende til at supporte..
    • Maskintekniker
    • Ballerup
    Få mere info
  • Maskintekniker i København

    Maskinførere til Amager søgesVi søger engagerede maskinførere der trives med en aktiv hverdag og har øje for detaljerne. Så hvis du trives med at håndtere maskiner, er serviceminded og elsker udfor..
    • Maskintekniker
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som maskinteknikere i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte maskintekniker i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal maskinteknikere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte maskinteknikere over tid

Dato Alle jobs som maskinteknikere
13. juni 2024 2
12. juni 2024 2
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 2
8. juni 2024 2
7. juni 2024 2
6. juni 2024 2
5. juni 2024 2
4. juni 2024 2
3. juni 2024 3
2. juni 2024 3
1. juni 2024 3
31. maj 2024 3
30. maj 2024 3
29. maj 2024 3
28. maj 2024 4
27. maj 2024 4
26. maj 2024 4
25. maj 2024 4
24. maj 2024 4
23. maj 2024 4
22. maj 2024 4
21. maj 2024 4
20. maj 2024 4
19. maj 2024 4
18. maj 2024 4
17. maj 2024 4
16. maj 2024 3
15. maj 2024 3
14. maj 2024 3