Vil du være ekspert i fingeraftryk og ansigtssammenligning og derved bidrage til at styrke sikkerheds- og kontrolinds...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Birkerød

Kunne du tænke dig at arbejde i et stærkt fagligt miljø på et område i rivende udvikling og med stor politisk interesse? Så er du måske vores nye kollega til biometriteamet i Nationalt ID-center.

Lidt om alt det vi tilbyder

Nationalt ID-center er et uafhængigt kompetencecenter, hvis formål er at styrke sikkerheds- og kontrolindsatsen på udlændingeområdet. Nationalt ID-center er organisatorisk en del af Hjemrejsestyrelsen.

Vores primære opgave er at yde rådgivning og bistand til danske myndigheder i forhold til spørgsmål om fastlæggelse og kontrol af udlændinges identitet. Centeret har derfor et biometri-team, som består af ansigtssammenlignings- og fingeraftrykseksperter, der afgiver udtalelser i sager, hvor fingeraftryk og ansigtssammenligning bidrager til identitetsfastlæggelsen, ligesom centeret også har et ISO-akkrediteret dokumentteknisk laboratorium, som på ekspertniveau kan ægthedsvurdere ID-dokumenter.

Derudover sikrer vi, at trends, erfaringer og risikovurderinger fra relevante lande gøres tilgængelige for de relevante myndigheder, ligesom vi koordinerer et overordnet og tværgående myndighedssamarbejde på ID-området. Vi udbyder også ID-kurser for relevante danske myndigheder for at understøtte, at de har de nødvendige kompetencer på ID-området, ligesom vi bistår danske diplomatiske repræsentationer verden over med at styrke deres kapacitet på kontrol- og sikkerhedsområdet.

Du skal arbejde som fingeraftryks- og ansigtssammenligningsekspert og derved understøtte udlændingemyndighederne i forbindelse med deres identitetsfastsættelse af udlændinge. Det er en opgave, der kræver en høj grad af nøjagtighed og sans for detaljer kombineret med evnen til at formidle specialistviden på en tilgængelig måde.

Vi giver dig en solid grunduddannelse, så du altid er klædt fagligt på til de mangeartede og foranderlige arbejdsopgaver, der venter dig. Vi tilbyder også spændende internationale arbejdsrammer med samarbejdspartere fra hele verden, herunder med søsterorganisationer i bl.a. Norge, Sverige og Australien, samt gode muligheder for udlandsrejser, når situationen lægger op til det.

Du får 34 engagerede kollegaer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund, der varetager en bred vifte af opgaver i en til tider hektisk hverdag. Vi er kendetegnet ved at være et fællesskab, hvor fagligheden er i højsædet. Vores hverdag er præget af et godt samspil på tværs af fagligheder, vi har et socialt stærkt miljø, og vores omgangstone er uformel.

Vores forventninger til dig

Det er en forudsætning for stillingen, at du har et normalt farvesyn og kan bestå en mønstertest med et tilfredsstillende resultat.

Vi forestiller os derudover, at du har en teoretisk eller teknisk videregående uddannelse på minimum bachelorniveau, f.eks. konservator, arkæolog eller en naturfaglig baggrund, eller at du allerede har erfaring med området. Uafhængigt af din uddannelsesmæssige baggrund eller tidligere erfaring er det vigtigt, at du har et stort ønske om at blive ekspert inden for dette område, og at du ser stillingen, som en mulighed for at udvikle dig fagligt inden for et højt specialiseret område. Du er i stand til at tilegne dig ny viden på et højt specialiseret område, og du har en interesse for at arbejde med opgaver, hvor en struktureret tilgang og fokus på detaljer er afgørende.

Hvis du ikke har erfaring med fingeraftryk og ansigtssammenligning, vil du skulle gennemgå et længere uddannelsesforløb på ekspertniveau i forbindelse med din ansættelse i Nationalt ID-center.

Uddannelsesforløbet vil muligvis indebære kortere udlandsophold, og meget af uddannelsen vil foregå på engelsk. På sigt vil du også kunne komme til at deltage som underviser i Nationalt ID-centers ansigtssammenligningskurser, herunder deltage i centerets arbejde med at yde teknisk bistand til danske repræsentationer i udlandet i forhold til deres ID-relaterede arbejde.

Du brænder for at arbejde med et vigtigt område, som kontinuerligt er i rivende udvikling, og hvor vi forventer, at du:

  • er nysgerrig og evner at tilegne dig en ny viden på et højt specialiseret og teknisk komplekst fagområde
  • kan formidle kompliceret specialistviden, så det er forståeligt til forskelligartede målgrupper – både på dansk og engelsk
  • arbejder struktureret med fokus på selv de mindste deltaljer
  • er en engageret og fleksibel kollega, der kan håndtere mange sideløbende opgaver uden at miste humøret og overblikket
  • kan arbejde selvstændigt såvel som sammen med andre på tværs af faggrænser

Vi lægger stor vægt på videndeling og samarbejde på tværs af faggrænser, og det er derfor vigtigt, at du er klar til at møde både faglige udfordringer, foranderlige arbejdsopgaver og en bred daglig interaktion med alle centerets medarbejdere. Nationalt ID-centers arbejde sker dertil i tæt samarbejde med en række nationale aktører på det udlændingeretlige område, ligesom centeret også har et tæt samarbejde med søsterorganisationer i en række andre lande, herunder Norge, Sverige og Australien.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med digital billedanalyse eller billedbehandling.

Yderligere information

Nationalt ID-center har kontor på Birkerød Kongevej 2, 3460 Birkerød.

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern enten efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten eller mellem Skatteministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne godkendelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte chef for Nationalt ID-center, Jakob Dam Glynstrup, på telefonnummer 22 73 48 98 eller på e-mail [email protected].

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest mandag den 30. januar 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 6. Du vil som led i ansættelsesprocessen skulle gennemgå en test for farveblindhed og dybdesyn samt forskellige tests i mønstergenkendelse og ansigtssammenligning.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Birkerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Birkerød
  • Mandag den 30. januar 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Birkerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Birkerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
21. maj 2024 15
20. maj 2024 15
19. maj 2024 15
18. maj 2024 16
17. maj 2024 17
16. maj 2024 17
15. maj 2024 18
14. maj 2024 18
13. maj 2024 16
12. maj 2024 16
11. maj 2024 15
10. maj 2024 15
9. maj 2024 16
8. maj 2024 16
7. maj 2024 16
6. maj 2024 15
5. maj 2024 15
4. maj 2024 15
3. maj 2024 16
2. maj 2024 17
1. maj 2024 16
30. april 2024 15
29. april 2024 13
28. april 2024 12
27. april 2024 12
26. april 2024 12
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 8
22. april 2024 8
21. april 2024 8