Rekrutteringsfirma

Sustainability & Compliance Specialist

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredericia

Ansvarlighed, bæredygtighed, samarbejde og innovation – alle nøgleord i virksomheden, og ord du skal kunne identificere dig med, hvis du er den specialist, vi er på udkig efter i denne spændende nyoprettede stilling.

På vegne af Kentaur A/S søger TornbjergSchou en Sustainability & Compliance Specialist. En stilling, hvor du skal kombinere de normale kompetencer indenfor CSR og Compliance med en evne til at omsætte virksomhedens værdier og mål til handlinger, der knytter samarbejdsrelationer til Kentaur som partnere frem for leverandører, og dermed sikre, at alle arbejder mod de fælles høje standarter, som Kentaur allerede i flere år har excelleret.

Kentaur blev i 1990 etableret af Bernt Dahl. Hovedkontoret ligger i Fredericia, hvor 50 medarbejdere er ansat. Derudover har Kentaur datterselskaber i Norge, Polen og Serbien med i alt 370 medarbejdere.

Kentaur er specialist i arbejdsbeklædning med lang levetid til det Europæiske marked. De arbejder målrettet for at skabe innovativ og funktionel erhvervsbeklædning med fokus på effektivisering og optimering af deres kunders driftsøkonomi. De har et internationalt funderet koncept, der leverer hele løsninger.

Kentaur har altid haft stor fokus på bæredygtighed og socialt ansvar, og i 2011 tog de en strategisk beslutning og tilsluttede sig UN Global Compact Initiative. UN Global Compact fungerer som en overordnet ramme for deres CSR-aktiviteter og sikrer, at de kommer omkring de fire hovedområder:
  • Menneskerettigheder
  • Arbejdstagerrettigheder
  • Miljø
  • Anti-Korruption

Kentaur mener grundlæggende, at deres sociale ansvar ikke kun omfatter aktiviteter i Danmark, men hele deres leverandørkæde. Derfor er der fokus på leverandørstyring, og de er med i amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative) - en sammenslutning af mere end 1400 europæiske virksomheder, som er fælles om et sæt etiske spilleregler, en Code of Conduct, når det gælder indkøb og produktion i lande uden for EU.

Læs mere om Kentaur på www.kentaur.com og find eksempler på Kentaur´s CSR arbejde på www.linkedin.com/company/kentaur/

Jobbeskrivelse:

Med reference til virksomhedens COO bliver du en del af en nyoprettet afdeling, hvor du og din kollega får ansvaret for at sikre det fortsatte høje niveau inden for bæredygtighed. Din opgave bliver at sikre det nødvendige fokus på Compliance og ESG – fokusområder som både kunder og omverdenen i øvrigt stiller større og større krav til, hvorfor netop kommunikation og dokumentation er essentielt i rollen.

Du bliver ansvarlig for social og miljø compliance på egne produktionssteder, ved underleverandører og i den øvrige supply chain, og forestår de interne audits og certificeringer. Du sikrer derefter, at aftalte handlingsplaner effektueres gennem kontinuerlig opfølgning og træning, og du identificerer og iværksætter nødvendige korrigerende actions.

Dit ansvar bliver bredt og stiller store krav til din selvstændighed og din evne til at samarbejde på tværs af organisationen. Du skal arbejde med hele værdikæden i virksomheden og skal derfor trives med opgaver, som veksler mellem almindelige drift, vedligehold og udvikling. Rollen er derfor den rette for dig, der trives med muligheder og udfordringer, og som samtidig evner at omsætte teori til praksis.

Dine primære opgaver bliver:
  • Opdatering, vedligehold og implementering af Kentaurs bæredygtighedspolitikker, manualer og procedurer
  • Indhentning og vedligehold af leverandør code of conducts, certifikater og licenser
  • Supply chain due diligence – herunder udarbejdelse af risikoanalyser på eksisterende og potentielle nye leverandører
  • Være intern auditør på Kentaurs produktionssteder og hos leverandører
  • Bookning og afholdelse af samt opfølgning på leverandøraudits – eksempelvis OEKO-TEX STeP eller amfori BSCI
  • Supportere Kentaurs egne produktionssteder i forberedelserne til audits
  • Deltage i forberedelserne og auditering ifm. Kentaurs egne certificeringer: OEKO-TEX STD. 100, Der Grüne Knopf og EU Blomsten
  • Løbende opbygge og vedligeholde din viden om EU lovgivningen – herunder EU´s strategi for bæredygtige tekstiler
  • Deltage i relevante netværk og fora
  • Indsamling af leverandørdata og udarbejdelse af bæredygtighedsrapportering

Du kan forvente rejseaktivitet til producenter og leverandører svarende til 10-20 dage årligt.

Din baggrund:

Du har en relevant uddannelse inden for CSR/ESG som gerne er kombineret med erfaring inden for auditering og rapportering. Er dette krydret med en baggrund fra tekstilindustrien, er det en fordel, men bestemt ikke et krav.

Dagligdagen ved Kentaur er præget af et højt ambitionsniveau, der afspejler sig i alt, de beskæftiger sig med, hvorfor du skal kunne identificere dig med dette. Endvidere er det essentielt, du evner at kommunikere professionelt både internt i organisationen og eksternt ved leverandører og samarbejdspartnere, ligesom du formår at inspirere og engagere med en imødekommende og energisk tilgang til arbejdsopgaverne.

Vi forventer følgende:
  • Du har erfaring indenfor certificeringer, standarder og udarbejdelse af systemer og procedurer
  • Du har interesse i corporate due diligence
  • Du har erfaring med auditering
  • Du taler og skriver dansk og engelsk – tysk er endvidere en fordel, men ikke et krav
  • Du har erfaring med MS Office
  • Du er initiativrig og arbejder selvstændigt
  • Du er struktureret og handlingsorienteret, og du sikrer, at planer bliver gennemført og fulgt op

Kentaur tilbyder:

Du bliver en del af en velrenommeret virksomhed med en sund kultur, der anerkender, at kunde- og medarbejdertilfredshed går hånd i hånd. Du vil få et stort ansvar og mulighed for at præge din stilling fra første dag samt tilbydes en lønpakke, der modsvarer dine kvalifikationer.

TornbjergSchou arbejder på at besætte jobbet hurtigst muligt, hvorfor der ingen ansøgningsfrist er. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Helene Tornbjerg eller
Frank Richard Schou på telefon +45 40 60 71 00.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredericia.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Fredericia

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Fredericia

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Fredericia over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
13. maj 2024 31
12. maj 2024 32
11. maj 2024 32
10. maj 2024 32
9. maj 2024 31
8. maj 2024 29
7. maj 2024 29
6. maj 2024 30
5. maj 2024 28
4. maj 2024 27
3. maj 2024 26
2. maj 2024 29
1. maj 2024 27
30. april 2024 25
29. april 2024 27
28. april 2024 27
27. april 2024 27
26. april 2024 26
25. april 2024 26
24. april 2024 25
23. april 2024 25
22. april 2024 25
21. april 2024 22
20. april 2024 22
19. april 2024 23
18. april 2024 24
17. april 2024 24
16. april 2024 24
15. april 2024 26
14. april 2024 26
13. april 2024 27