Finansministeriet søger student til Velfærdspolitisk Center

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Vil du være med i maskinrummet, hvor der forhandles om kommuners og regioners økonomi og udarbejdes politik på flere af de største velfærdsområder? Er du klar til at tage fat, og er du god til at tænke selvstændigt, analytisk og helhedsorienteret i løsningen af opgaver? Og motiveres du af at arbejde i et dynamisk miljø og være en del af et ambitiøst og engageret team? Så kan stillingen som student i Velfærdspolitisk Center i Finansministeriet være noget for dig.

Om stillingen Som student i Velfærdspolitisk Center bliver dine arbejdsopgaver bl.a. at bidrage til:

  • analyser af kommunernes og regionernes opgavestyring og økonomi
  • økonomiforhandlinger med kommuner og regioner
  • forberedelse og udarbejdelse af finanslov
  • modernisering af den offentlige sektor, herunder digitaliseringsdagsordenen
  • analyser på bl.a. social-, bolig- og sundhedsområdet.

Du vil få mulighed for at få et bredt og indgående kendskab til den offentlige sektors økonomi, styring af kommuner og regioner, finanslovsprocessen samt erfaring med processer på tværs af ministerområder.

Det konkrete indhold i stillingen vil blive fastlagt i dialog med dig og med afsæt i din erfaring, kompetencer og interesser.

Det er vigtigt, at du trives i en til tider uforudsigelig og travl hverdag, som både indeholder arbejde med længerevarende projekter/initiativer og bidrag til leverancer med kort frist. Du vil samtidig blive en integreret del af et hold, der vægter stærk faglighed, engagement, godt humør og samarbejde højt. Det er vigtigt for os, at du udvikler dig både fagligt og personligt ved ansættelse som student i Finansministeriet.

Om dig Som student i Finansministeriet skal du have:

  • en faglig stærk profil (stud.polit., stud.scient.pol., stud.oecon., el.lign.)
  • en skarp analytisk sans og stærk talforståelse
  • drive, gå-på-mod og være åben for udfordringer
  • stærke skriftlige formidlingsevner samt evner at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde
  • gode samarbejds- og kommunikationsevner

Det er vigtigt, at du tager ansvar og ejerskab over dine opgaver og følger opgaverne til dørs. Derudover skal du være nysgerrig, selvstændig og tænke konstruktivt med i løsningen af opgaver. Endelig skal du være god til at skrive, formidle og arbejde med tal samt have lyst til at arbejde med data.

Om os Velfærdspolitisk Center har en central rolle i koordineringen af regeringens større velfærdspolitiske indsatser og arbejdet med udvikling, styring og modernisering af den offentlige sektor samt opgaver i relation til finanslovarbejdet og økonomiforhandlingerne mellem regeringen og henholdsvis KL og Danske Regioner.

Centerets ansvar vedrørende kommunerne omfatter de borgernære velfærdsområder, som bl.a. omfatter ældre og udsatte grupper. Centeret er også ansvarlig for boligområdet, herunder det almene boligområde. I forhold til regionerne omfatter centerets arbejdsområder primært sundhedsområdet, herunder sygehuspolitik og medicinområdet samt den primære sundhedssektor i form af bl.a. almen praksis, forebyggelse og psykiatri.

Endvidere varetager centeret opgaver i relation til finanslovsarbejdet for Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Social-, Bolig- og Ældreministeriet, Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet samt Finansministeriet i tæt samarbejde med de enkelte ressortministerier og koncernens styrelser.

Centeret består af to kontorchefer, ca. 20 akademiske medarbejdere og seks studenter.

Vi lægger stor vægt på et godt samarbejde, en uformel omgangstone og et stærkt socialt sammenhold. Du vil blive en del af et stærkt studenterteam, der indgår i de fleste af centerets arbejdsgange. Den studenteransvarlige vil desuden have fokus på, hvordan du bedst kan udvikle dig professionelt.

Finansministeriet som arbejdsplads

Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Den ugentlige arbejdstid vil gennemsnitligt være cirka 15-20 timer med fleksibilitet i forhold til fravær i eksamensperioder mv.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Økonomistyrelsen, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, Statens Administration og Statens It.

Yderligere oplysninger Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Katrine Muusmann Gerdes (telefon 40 23 12 67 eller e-mail [email protected]) eller Mads Sandvik Loft (telefon 24 90 64 83 eller e-mail [email protected]).

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest mandag den 25. september 2023.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 25. september 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1