IPS-konsulent til beskæftigelsesindsats for psykisk sårbare borgere

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Skjern

Hvis du som os mener, at alle mennesker er i besiddelse af styrker og færdigheder, som kan bruges på arbejdsmarkedet - også mennesker med psykiske udfordringer, og du samtidig er handlingsorienteret, tør byde ind med utraditionelle løsninger og er i stand til at omsætte kandidatens drømme og kompetencer til job eller uddannelse, er det dig vi mangler.

IPS (Individual Placement og Support) – er en håndholdt indsats i Ringkøbing-Skjern Kommune. IPS-metoden er en evidensbaseret metode, som guider mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed til at opnå og fastholde beskæftigelse. Indsatsen tilrettelægges sammen med den enkelte kandidat, og der tages udgangspunkt i kandidatens håb, drømme, ønsker og forudsætninger for arbejdslivet eller uddannelse parallelt, i tæt samarbejde med psykiatrien.

Som IPS-konsulent ser du mennesket, ikke diagnosen. Diagnosen er ingen hindring for beskæftigelse. Du vil være kandidatens vigtigste samarbejdspartner, og det er dig, der skal understøtte kandidaten på vejen til et job eller uddannelse. Du har ugentlig kontakt med kandidaten under forløbet.

IPS-tilbuddets deltagere er for alle Jobcenterets målgrupper. Der henvises af kandidatens sagsbehandler og kandidaten skal have motivation for at komme i job eller uddannelse.

Du vil blive uddannet indenfor IPS-metoden og modtage løbende sparring.

Om os:
IPS-teamet er en del af Beskæftigelsesområdet.

”Vores kerneopgave er i samarbejde at gøre det, der skal til, så flest mulige kommer i job eller uddannelse”. Det betyder, at vi gør ord til handling, når vi siger, at vi tror på, at der er en plads på arbejdsmarkedet til de fleste – også dem med psykisk sygdom og sårbarhed.
Vores IPS-team i Skjern består af dygtige og engagerede medarbejdere, der i samarbejde med faglig koordinator arbejder målrettet med IPS-redskaberne og IPS-mindsettet.

Teamet vægter høj faglighed i et uformelt og humoristisk arbejdsmiljø, hvor der lægges vægt på sparring, dialog og kvalitet i hverdagen. Teamet består af både kvinder og mænd.
Der er mange udgående funktioner i jobbet. Du har stor indflydelse på og frihed til at planlægge din arbejdsdag, hvor du både arbejder inde og ude af kontoret.

Dine arbejdsopgaver består af:

  • Arbejde med at omsætte kandidatens drømme og forudsætninger til at komme i arbejde eller uddannelse ved brug af redskaber som karriereprofil, jobsøgningsplan og jobstøtteplan
  • Motivere, støtte og sparre med kandidaten, så den enkelte klædes på til at trives på en arbejdsplads/uddannelsesinstitution
  • Have blik for langtidsholdbare løsninger for kandidaten med henblik på konkrete job
  • Have tæt opfølgning på virksomhederne, hvor borger og virksomhed støttes i forhold til samarbejde, men også for at spotte mulige jobs eller opgaver for kandidater på virksomhederne
  • Samarbejde og koordinere med virksomheder, psykiatri og andre omkring kandidaten
  • Myndighedsopgaver i form af blandt lovpligtige jobsamtaler og opfølgninger samt klargøring til Rehabiliteringsteam

Vi arbejder ud fra en 3 i 1 model. Du har rollen som myndighedssagsbehandler, virksomhedskonsulent og mentor.

Din baggrund:
Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Vi har brug for dig, som kan tænke kreativt og gå utraditionelle veje, for at følge kandidatens ønsker om beskæftigelse eller uddannelse.

Din baggrund kan være som faglærer på teknisk skole, socialrådgiver, fysioterapeut, pædagog, virksomhedskonsulent, politibetjent eller noget helt andet.

Det er vigtigt, du kan arbejde motiverende og støttende og i dine samtaler formår at koordinere og samarbejde tværfagligt, såvel internt som eksternt, med forskellige aktører og på forskellige organisatoriske niveauer. Du har evnen til at skabe en professionel relation til kandidaten og være vedholdende i opgaveløsningen, for at komme i mål med den fælles opgave om at komme i job eller uddannelse.

Det vil være en fordel, at du har:

  • Erfaring med at holde motiverende samtaler med kandidater med fokus på jobsøgning
  • Kendskab til arbejdsmarkedets brancher og jobtyper
  • Arbejdet med mennesker med psykisk sårbarhed
  • Gode kommunikations- og formidlingsevner, såvel mundtligt som skriftligt
  • Erfaring med lovgivning og kommunal administration

Vi forventer, at du har følgende kompetencer:

  • Kan skabe progression og se muligheder hos den enkelte kandidat
  • Er en teamplayer
  • Er åben for at indgå i en arbejdskultur, hvor feedback er en naturlig del af arbejdet
  • Har et godt overblik og arbejder struktureret med dine opgaver
  • Trives med at skabe resultater, og har fokus på at teamet har succes i hverdagen
  • Kan etablere et tillidsfuldt samarbejde både internt i organisationen og eksternt
  • Er tålmodig, nysgerrig, selvreflekterende og kan bevare roen
  • Er fortrolig med digitale værktøjer, og har en naturlig tilgang til at dokumentere dine opgaver

Praktiske oplysninger:
Arbejdstiden er 37 timer pr. uge, og stillingen ønskes besat snarest muligt.

Lønnen fastsættes efter forhandling med din faglige organisation og principperne i Ny Løn med udgangspunkt i dine kvalifikationer og funktion.

Du skal have kørekort.

Hvis du er interesseret i at vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte faglig koordinator Heidi Iversen på telefon 9974 1519 eller IPS-konsulent Thomas Holst på telefon 2580 6651.

Ansøgningsfrist:
Vi glæder os til at modtage din ansøgning senest den 29. juni 2023. Samtaler vil blive holdt den 4. juli 2023.

Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Ansøg" nederst på siden. Vedhæft din ansøgning og dit CV samt relevante bilag i PDF eller DOC format.

Medarbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune er vores vigtigste ressource

Vi understøtter det gode liv og væksten. Vi går efter de gode løsninger sammen med borgere, virksomheder og andre gode relationer.

Vores arbejde er båret af viden, som vi hele tiden udvikler. Vi lærer af enhver opgave - både som enkeltperson, team og organisation. Læring er en del af hverdagen.

Vi er og bliver rige på natur i Danmarks største kommune. Naturen er kilden til det gode liv og til at skabe vækst. Det går vi efter. Det lykkes, fordi vi forkæler ildsjælene og arbejder sammen på tværs.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Skjern.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Skjern
  • Torsdag den 29. juni 2023

Lignende jobs

  • Pædagog (vikar) i Vestjylland

    Går du med en drøm om at uddanne dig til pædagog, ergoterapeut, SSA, SOSU, sygeplejerske, eller blot tjene op til studiet? Så har du her en mulighed for at ’snuse’ til jobbet som en af vore til..
    • Pædagog
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Pædagog i Vestjylland

    ”Vi er optaget af din trivsel, og at skabe balance mellem tid til børnene og tid til forberedende opgaver. Søger du den balance i dit arbejdsliv, så søg stillingen som pædagog hos os” Hvem er .
    • Pædagog
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Pædagog i Vestjylland

    Vi søger to pædagoger eller pædagogiske assistenter til Solstrålen Tarm. Stillingerne ønskes besat fra medio august eller snarest derefter. Stillingerne er fordelt på vuggestuen og børnehaven, og d..
    • Pædagog
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Pædagog i Vestjylland

    Har du let til smil og latter?Alkjær Fritid søger 2 nye kollegaer: En pædagog og en pædagogisk assistent eller en pædagogmedhjælper med godt fodfæste.Du brænder for at arbejde med børn og h..
    • Pædagog
    • Vestjylland
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i Skjern

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i Skjern over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
6. maj 2024 1
5. maj 2024 1
4. maj 2024 1
3. maj 2024 1
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1