Forbindelsesofficer til de tyske operative hovedkvarterer i Berlin

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du officer og kan beherske tysk på højt niveau i skrift og tale ? Vil du være det operative bindeled imellem Forsvarskommandoen og de to tyske operative hovedkvarterer, i en tid hvor det regionale samarbejde er i højsædet, så er du måske vores nye forbindelsesofficer!

Om os

Forsvarskommandoen har i lyset af den nuværende sikkerhedssituation udstationeret forbindelsesofficerer til regionale operative hovedkvarterer for at understøtte det regionale operative samarbejde. Dette skal sikre rettidig informationsudveksling og opnåelse af situational awareness samt skabe direkte forbindelse de operative hovedkvarterer imellem, når tid er en væsentlig faktor og der er behov for koordinering nu og her.

De to tyske operative hovedkvarterer er Einsatzführungskommando der Bundeswehr (EFK) samt det nyligt oprettede Territoriales Führungskommando der Bundeswehr (TFK). Begge er beliggende i Berlin, Tyskland.

Foruden en forbindelsesofficer i Tyskland, har Forsvarskommandoen, ved Operationsstaben, også for nyligt udstationeret forbindelsesofficerer til de operative hovedkvarterer i Norge, Sverige og Polen. Den svenske forbindelsesofficer dækker tillige Finland.

Faglig forankring af stillingen som forbindelsesofficer forventes at være ved Operationsstabens J5 Policy, men forbindelsesofficeren får snitflader til hele Operationsstabens virke, afhængig af de igangværende opgaver.

Om stillingen

Som forbindelsesofficer til de to tyske operative hovedkvarterer EFK og TFK, er du Forsvarskommandoens bindeled mellem Danmark og Tyskland i forhold til operative forhold og virker primært gennem Operationsstaben. Her vil du skulle sikre, at samarbejdet på det operative niveau foregår smidigt.

De overordnede opgaver for forbindelsesofficersvirket er:
• Tilsikrer et smidigt samarbejde på operativt niveau.
• Faciliterer den daglige kommunikation, koordination og informationsdeling mellem de
tyske operative kommandoer og Forsvarskommandoen i relation til forsvars-, kampagne- og
operationsplaner samt operationsordrer og dermed bidrage til den fælles operative og
strategiske forståelse.
• Udarbejde og/eller bidrage til de nationale forberedelser af bilaterale og multilaterale møder.
• Repræsenterer efter aftale med Forsvarskommandoen i forskellige mødefora og til konferencer.
• Holde sig opdateret om status på igangværende danske operationer og initiativer i relation til
nuværende sikkerhedssituation og samarbejdet med Tyskland.
• Præsenterer efter behov briefinger på vegne af Forsvarskommandoen til de to tyske kommandoer.

Stillingen er nyoprettet og der vil derfor være en del arbejde med at skabe de rette forhold for stillingens virke.

Om dig

Du er officer og kan beherske tysk i skrift og tale på højt niveau.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har gennemført generalstabs-/ admiralstabskursus på Führungsakademie i Hamborg.

Du har gerne erfaring fra en eller flere stillinger i udlandet og er velbedømt i disse.

Du er god til at skabe relationer, og du fungerer godt i internationale miljøer, hvor du skal stå på egne ben. Du har derudover en solid operativ baggrund med gode samarbejdsevner, og er indstillet på, at arbejdsopgaver kan falde uden for normal arbejdstid.

Det er ønskeligt, at du har erfaring fra operative planlægningsstillinger, herunder har arbejdet i Operationsstaben og dermed har kendskab til Operationsstabens virke.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet. Stillingen kan besættes ved konstitution som funktion i højere stilling

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Såfremt at du er udnævnt til major/orlogskaptajn vil du blive tillagt grad som oberstløjtnant/kommandørkaptajn under udstationeringen.

Der er tale om en udstationering, hvor du kan medbringe familien.

Ansættelsen i stillingen er tidsbegrænset, og vil afsluttes den 30. september 2024, idet at stillingen forventes at overgå til vedkommende, der afslutter generalstabs-/admiralstabskursus på Führungsakademie i Hamborg.

Du bliver udstationeret under den gældende udetillægsordning, hvilket vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter ligesom du modtager et skattefrit udetillæg. Du finder mere information i FPSBST 566-2, som omhandler forhold under udstationering, herunder bl.a. ægtefællepension og hjemflytningstillæg.

I forbindelse med ansættelsen vil der være mulighed for forhandling af tillæg.

Forud for tiltrædelse skal du opfylde flg. forudsætninger:

- Bestået forsvarets fysiske basiskrav,
- Være helbredsgodkendt til status operativ (helbred og tænder),
- Bestået sprogtest i engelsk til SLP 3-3-3-3 ved Forsvarsakademiet
- Sikkerhedsgodkendt til NATO SECRET.

Fælles for alle forudsætninger er, at de skal kunne opretholdes under hele ansættelsesforløbet.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte fungerende chefen for Operativ Policysektion (J5P) major Kresten Høst Jensen på telefon 7284 0508, eller [email protected]..
Har du spørgsmål til forhold vedrørende udstationering, er du velkommen til at kontakte Senior National Officer oberst Morten Kranker på telefon +49 2824 978 1300 eller mail [email protected].

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du kontakte TIne Valentin Nielsen på telefon 3266 5768 eller mail [email protected]

Ansøgningsfristen er 7. marts 2023
Samtale forventes at gennemføres snareste herefter.

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte eventuelle relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om Forsvarskommandoen
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed.

Forsvarskommandoen løser opgaverne under mottoet ”Værd at kæmpe for”, og vores primære ansvar er at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver.

Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidigt er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver.

Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specieloperationskommandoen og Arktisk Kommando.

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.forsvaret.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Tirsdag den 07. marts 2023

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i Kastrup

    Would you like to be part of the continued success of [xxxxx] Aviation, play a vital role in our Security Department and in how we maintain a high level of security, and at the same time provide serv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Kastrup
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i Dragør

    Vil du være med til at give vores gæster gode svømmeoplevelser?Dragør svømmehal søger lige nu livredder på fuldtid til blandt andet opsyn i dameafdelingen.Vi har brug for dig i rollen som liv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København K

    Opportunity You've seen us everywhere, from a road trip, passing over one of our trucks, to the biggest ports in the planet where we touch land to continue our journey All The Way to your front d..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0