Sekretær for departementschefen i Ministeriet (genopslag)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en dygtig og dedikeret sekretær, som i en hektisk hverdag kan bevare overblikket? Er du praktisk anlagt, omhyggelig og har sans for detaljer? Så kan det være dig, der er den nye sekretær for departementschefen i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Om jobbet

I Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri arbejder vi for et mere grønt og klimavenligt Danmark – både i markerne, gennem vores kost og i fiskeriet. Du vil blive en del af Minister- og Ledelsessekretariatets, der indgår i ministeriets Stab og Kommunikation, og din hovedopgave vil være at sørge for rammerne omkring departementschefens hverdag.

Dine arbejdsopgaver:
  • Kalenderstyring og koordination med departementets direktion, chefer og medarbejdere samt med kollegaer i ministeriets tre styrelser og med eksterne samarbejdspartnere og andre ministerier.
  • Besvarelse af henvendelser og invitationer til departementschefen
  • Pakning af departementschefens dagmappe.
  • Bistand efter behov til ministersekretærens opgavevaretagelsen for ministeren, herunder lovproces og statsråd mv.
  • Diverse administrative og praktiske opgaver i forbindelse med husmøder og seminarer mv.


Opgaverne indebærer, at du kan opbygge gode relationer med kollegaerne i huset, direktioner og i de øvrige ministerier.

Vi forventer, at du:
  • Har en kontoruddannelse og meget gerne erfaring fra et ministerium eller lignende stilling.
  • Har en struktureret tilgang til opgaverne og sans for detaljer.
  • Trives i en travl hverdag og kan bevare roen og overblikket.
  • Er nysgerrig og engageret.
  • Kan være fleksibel i forhold til arbejdstider, når det går stærkt.
  • Er ansvarsfuld og loyal.
  • Er holdspiller og værdsætter kollegaerne
  • Er rutineret bruger af Word, Outlook, Excel og PowerPoint.
  • Har gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på dansk.


Om minister- og ledelsessekretariatet

Minister- og ledelsessekretariatets vigtigste opgave er at understøtte ministeren og departementschefen i deres daglige arbejde samtidig med, at sekretariatet har derfor bred kontakt ud i departementet og styrelser i forhold til sagsforelæggelser og møder mv. Sekretariatet består af både akademikere, kontorfunktionærer, studenter og ministerchauffører, som alle yder en vigtig rolle i en travl hverdag.

Vi tilbyder

Et spændende job i et godt arbejdsmiljø, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dig. Du vil få kollager, der er ambitiøse, og som motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, hvor resultaterne har betydning for samfundet. Vi deler viden og tror på, at vi finder de bedste løsninger i fællesskab. Vi tror også på, at høj faglighed sagtens kan forenes med humor og plads til smil – også i en travl hverdag.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning er i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK). Stillingen er en fuldtidsstilling.

Til stillingen ydes et årligt pensionsgivende forkontortillæg på kr. 60.162,32 i aktuelt niveau oktober 2023 (årligt grundbeløb kr. 51.900,- i marts 2012 niveau). Forkontortillægget ydes som en godtgørelse for, at du ikke er omfattet af bestemmelserne om betaling for over- og merarbejde, ulempegodtgørelse og mistede fridage samt tillæg for delt tjeneste. Forkontortillægget bortfalder, når funktionen i forkontoret ikke længere varetages.

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er indtil videre departementet, Holbergsgade 6, København K.

Stillingen er til besættelse snarest muligt eller pr. 1. december 2023.

Der kan under din ansættelse opstå krav om, at du skal sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen, så længe du varetager opgaver, som er betinget heraf.

Vil du vide mere

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte stabschef Ane Sofie Hansen på telefon 23646110.

Ansøgning

Vi glæder os til at modtage din ansøgning. Send os din ansøgning, CV samt relevant dokumentation senest fredag den 13. oktober 2023. Ansættelsessamtaler forventes afholdt løbende.

I forbindelse med, at du søger stillingen i HR Manager, vil du blive bedt om at svare på spørgsmål i forhold til uddannelse og erfaring.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • København K
  • Fredag den 13. oktober 2023

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder i København

    Fri kontakt
    Elskede du at arbejde i Excel i gymnasiet? Drømmer du om at kickstarte en karriere inden for mediebranchen? Er du god til at tænke fremad og hele tiden være et skridt foran? Så er det måske lige dig, vi søger!
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    Stillingen vil i første omgang være fra hurtigst muligt med en varighed på 1 år. Der vil være god mulighed for forlængelse og fast kontrakt med L’Oréal på sigt. L’Oréal søger en ny kollega som har .
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    Brænder du for gæsteservice, hotelbranchen og ledelse og er du på udkig efter dit næste job inden for konferencer og events, så er du måske vores nye Front Office Manager til vores kongresreception..
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    JobbetSom kommende medarbejder hos Novo Nordisk kan du se frem til at blive en del af en dynamisk international virksomhed. Din fornemmeste opgave bliver at hjælpe til med diverse administrative .
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0
30. maj 2024 0
29. maj 2024 0
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0