Projekt- og netværksmedarbejder til nationalt kirkeligt arbejde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Frederiksberg

Folkekirkens mellemkirkelige Råd søger Projekt- og netværksmedarbejder

til en kombinationsstilling for hhv. Danske Kirkedage og Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Stillingens fokus er gennemgående projektfunktioner omkring Danske Kirkedage og netværksarbejde i Folkekirken mhp. styrkelse af mellemkirkelig forståelse og engagement.

Ansøgeren skal være stærk på netværksarbejde, projektstyring, kommunikation, foruden indgående kirkelig forståelse og erfaring med forskellige kirkelige miljøer i Danmark.

Læs mere om kirkedagene på www.kirkedage.dk. Se udvidet jobopslag, stillingsbeskrivelse på www.interchurch.dk - eller se nedenfor.

Ansøgningsfrist: 25. november. Ansøgning sendes pr. e-mail til [email protected]

Folkekirkens mellemkirkelige Råd er folkekirkens organ til kontakt med andre kristne kirker i Danmark og internationalt.

Udvidet stillingsbeskrivelse:

Baggrund / kompetencer

Ansøgere med forskelligartet baggrund opfordres til at ansøge, hvad enten du har baggrund som lærer, har en akademisk uddannelse eller har hentet erfaring fra arbejde i erhvervsliv eller den offentlige sektor.

Jobbet fordrer kompetencer som:

  • Erfaring med arbejde i kirkelige/civilsamfunds-sammenhænge, hvor du skal kunne relatere smidigt til en bred vifte af mennesker, faggrupper og kulturer. Du skal have gode netværkskompetencer og evne og lyst til at interagere med mennesker og grupper i al deres forskellighed.
  • God ordenssans og evne til at strukturere og udføre et mangesidigt arbejde. Du kan være god til at styrke mindre projekter og være ferm til brug af IT-hjælperedskaber,
  • Evne til at tænke og opsøge nye muligheder og banke på døre til mennesker og grupper, du ikke har mødt før.
  • Interesse for og godt kendskab til dansk kirkeliv, både folkekirkeligt og økumenisk og gerne internationalt.

Ansættelsesvilkår

Jobopgaverne skal ses i sammenhæng. De to hovedfoci fylder over tid 50% hver, men fordelingen mellem de to dele vil variere.

Stillingen aflønnes på lønniveau for offentligt ansatte på baggrund af medarbejderens kvalifikationer. Der ydes rådighedstillæg.

Ansættelse sker formelt i Folkekirkens mellemkirkelige Råd med reference til MKRs sekretariatsleder. Arbejdsmæssigt refereres til vedr. Danske Kirkedage-opgaver til Formanden for Landskomiteen.

Arbejdsstedet er Mellemkirkeligt Råds sekretariat på Diakonissestiftelsen, Frederiksberg eller efter aftale.

Arbejdet fordrer mulighed for fleksibel arbejdstid med møder i aftentimer og weekender. Arbejdet indebærer rejsevirksomhed i ind- og udland.

Ansættelsesstart: 1. januar eller hurtigst muligt herefter.

Ansøgningsfrist: lørdag, 25. november
Ansøgning sendes pr. e-mail til [email protected]

Evt. spørgsmål rettes til sekretariatschef Birger Nygaard på tlf. 2482 4440 - [email protected]

Uddybende beskrivelse af stillingsindhold for Projekt- og netværksmedarbejder

Dette er en kombinationsstilling for hhv. Danske Kirkedage og Folkekirkens mellemkirkelige Råd (MKR). Stillingens fokus er projektopgaver og netværksarbejde til kirker og kirkelige organisationer i Danmark mhp. engagement i mellemkirkeligt arbejde generelt og Danske Kirkedage specifikt.

Stillingsfokus for Danske Kirkedage

Medarbejderen for Danske Kirkedage er ansvarlig for kontinuitet i arbejdet med kirkefestivalen Himmelske Dage, som finder sted hvert 3. år. Det omfatter planlægning, afholdelse og afslutning/opfølgning og videre klargøring til næste Himmelske Dage (som beskrevet i Manual for Danske Kirkedage), herunder erfaringsopsamling, udvikling og vedligeholdelse af systemer, aftaler og relationer, som kan sikre en smidig og stabil afvikling af Himmelske Dage. Medarbejderen sekretariatsbetjener Landskomitéen og har ansvar for kommunikation og udvikling af relationer til Danske Kirkedages venner samt Danske Kirkers Råds og Mellemkirkeligt Råds bagland med henblik på at styrke vision for og bred deltagelse i Himmelske Dage og øvrige relaterede aktiviteter. Nærmeste daglige samarbejdspartner er sekretæren for det kommende Himmelske Dage-arrangement.

Arbejdsbeskrivelse / ansvarsområder

Overdragelsesopgaver

  • Planlægge evalueringsmøder, opstarts- og visionsmøder og her fungere som gennemgående figur, der bidrager med vidensdeling og læring til en ny lokalkomite.
  • Deltage i møder med relevante repræsentanter/lokalkomite, når Himmelske Dage startes et nyt sted.
  • Organisere og vedligeholde organisationsviden og driftssystemer med henblik på gnidningsløs overdragelse af opgaveporteføljer fra medarbejder til medarbejder og fra lokalkomité til lokalkomité.
  • Udarbejdelse af evaluering af afholdte Himmelske Dage.

Sekretariatsfunktioner

  • Deltage i og sekretariatsbetjene Landskomiteen for Danske Kirkedage og implementere beslutninger indenfor budget.
  • Løbende opdatering af Manual for Danske Kirkedage, aftaler og ordninger.

  • Div. opgaveløsning for lokalkomite i opstartsperiode samt i samarbejde med lokalkomiteens sekretær under planlægning og afvikling af Himmelske Dage.
  • Kirkedagsrelaterede administrations- og kommunikationsopgaver, efter aftale med Landskomiteen, Lokalkomiteen, Danske Kirkers Råd og Folkekirkens mellemkirkelige Råd.

Kommunikation og netværk

  • I samarbejde med lokalkomiteens sekretær ansvar for kommunikation vedr. Danske Kirkedage generelt gennem div. elektroniske medier (nyhedsbrev, web, Facebook m.v.) og via personlige præsentationer.
  • Sikre god kommunikation til Danske Kirkedages venner og øvrige interessenter og arbejde for, at disse inddrages i arbejdet med Himmelske Dage.
  • Generel relationsbygning til menigheder i Danmark via kirkernes kommunikationskanaler til fremme af vision for og deltagelse i Himmelske Dage.

Stillingsfokus for Mellemkirkeligt Råd

MKR har til opgave at varetage folkekirkens mellemkirkelige opgaver på landsplan, i Danmark såvel som i udlandet. Foruden arbejdet på landsplan udføres der mellemkirkeligt arbejde på stiftsplan under ledelse af stiftsråd og mellemkirkelige stiftsudvalg. Fokus for netværksmedarbejderen er at udvikle og styrke sammenhænge mellem arbejdet på lands- og stiftsniveau. Dette arbejde har potentielt mange indfaldsvinkler (temakonferencer og inspirationsseminarer, migrantsamarbejde, udvikling af lokalt økumenisk arbejde, studierejser, særaktioner i forhold til aktuelle hændelser i Danmark eller verden, m.v.).

Arbejdsbeskrivelse / ansvarsområder

Relationsbygning til stiftsråd og stiftsudvalg

  • Regelmæssig kontakt til stiftsråd mhp. briefing om aktuelle mellemkirkelige udviklinger og udfordringer
  • Udvikling af relation til og samarbejde med relevante stiftsudvalg i landets 10 stifter om aktuelle mellemkirkelige aktiviteter og temaer, med den opgave at bistå stifter med vejledning og netværk og konkretisering af projektidéer.
  • Udvikling af nationale fællesinitiativer på tværs af stifter
  • Relationsbygning på tværs af stifter til andre kirkesamfund omkring emner af fælles interesse.
  • Kommunikations- og relationsopgaver bredt folkekirkeligt i forhold til biskop Henrik Stubkjærs rolle som formand for Det lutherske Verdensforbund
  • Planlægning og gennemførelse af nationale og internationale studierejser
  • Samarbejde med Danske Kirkers Råd, Danske Kirkedage/Himmelske Dage om konkrete økumeniske aktiviteter
  • Formidlingsarbejde i landspresse, kirkelige medier, nyhedsbreve, web, sociale medier

Arbejdet udvikles ofte dynamisk som følge af udefrakommende begivenheder og dagsordner i verden - som krig i Ukraine og Israel-Palæstina, FNs verdensmål, studieprocesser i internationale økumeniske organisationer m.v. Samt nationale og lokale begivenheder, der er anledning til mellemkirkeligt engagement (som kommende fejring div. kirkelige jubilæer). Medarbejderen skal være indstillet på at gribe de bolde, der spilles og sammen med MKRs øvrige stab foruden eksterne partnere at arbejde kreativt med udvikling af ideer og aktiviteter.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Frederiksberg.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Frederiksberg
  • Lørdag den 25. november 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity You will be part of the Transported by Maersk Platform focused on streamlining, optimizing, and automating our transportation network end-2-end via advanced software solutions.Senior .
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Frederiksberg

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Frederiksberg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
12. maj 2024 11
11. maj 2024 11
10. maj 2024 11
9. maj 2024 11
8. maj 2024 11
7. maj 2024 8
6. maj 2024 9
5. maj 2024 7
4. maj 2024 5
3. maj 2024 4
2. maj 2024 3
1. maj 2024 2
30. april 2024 4
29. april 2024 5
28. april 2024 6
27. april 2024 5
26. april 2024 5
25. april 2024 6
24. april 2024 7
23. april 2024 7
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 5
18. april 2024 6
17. april 2024 7
16. april 2024 6
15. april 2024 7
14. april 2024 7
13. april 2024 7
12. april 2024 8