1-2 kontorchefer der vil gøre en forskel for centrale data- og it-løsninger i undervisningssektoren

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Højbjerg

Brænder du for at sætte retning for nogle af de mest kritiske data- og it-løsninger i Børne- og Undervisningsministeriet, og vil du stå i spidsen for et kontor med høj it-faglighed? Så er det måske dig, vi er på udkig efter i Styrelsen for It og Læring, da vi nu søger 1-2 kontorchefer til vores Aarhus-afdeling.

STIL som it-organisation

Styrelsen for It og Læring (STIL) er en del af Børne- og Undervisningsministeriet. STIL er ministeriets it-afdeling og har derfor ansvaret for udvikling, vedligeholdelse og drift af mere end 100 forskellige it-løsninger.

Vi vil være de bedste i staten til at skabe værdi ved hjælp af it, digitalisering og data og har en ambitiøs 2025-strategi, der sætter retningen for, hvordan vi vil bringe os tættere på målet de kommende år.

Vi har arbejdet og organiseret os agilt siden 2019, så de agile begivenheder med daily stand-ups, planning og demo i teamet er derfor den daglige ramme for dine medarbejdere i kontoret. Vi er stolte af vores it-faglige miljø, hvor vi gennem de seneste år bl.a. har overtaget leveranceansvaret fra de eksterne leverandører. Det betyder, at vi nu indkøber konsulenter som indgår i vores agile teams, hvor de arbejder på lige fod med kontorets medarbejdere. I nogle tilfælde har vi taget skridtet videre og erstattet de eksterne konsulenter med fx testere og udviklere, der er ansat i STIL.

Dine opgaver

Du vil som kontorchef i vores Aarhus-afdeling få ansvaret for en del af følgende faglige opgaver. Præcis hvilke vil blive fastlagt som led i ansættelsesprocessen:

  • Ansvarlig for 3 af 4 grunddatadomæner i Børne- og Undervisningsministeriet (BUVM). Domænerne er data om uddannelserne på BUVM’s område, data om elever på BUVM’s institutioner, og data om de beviser, som eleverne får efter endt uddannelse. Grunddata har en særlig vigtighed for BUVM og sektoren, hvorfor vi ønsker dem i høj kvalitet, samt at de benyttes ensartet på tværs af STILs mange it-løsninger.
  • Udvikle og vedligeholde Lærepladsen.dk, som er en nyudviklet portal til brug for erhvervsuddannelserne, og som skal sikre et godt samspil mellem lærlinge, virksomheder og skoler.
  • Sikre at de studieadministrative systemer, som understøtter skolernes daglige administrative arbejde, har så gode vilkår som muligt til at kunne leve op til love og regler.
  • Udvikle og vedligeholde nogle af STILs centrale infrastrukturkomponenter, der bruges af mange af styrelsens øvrige systemer.
  • Udvikle og vedligeholde it-understøttelsen af de løsninger, der optager elever på både ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser, herunder fordelingen af elever til de gymnasiale uddannelser.

Opgaverne varetages i det daglige af medarbejderne organiseret i agile teams, der har kompetencer og mandat til at vedligeholde og udvikle de it-løsninger, de har ansvar for, ved at afklare, udvikle, teste og idriftsætte relevant funktionalitet. For dig som chef er din primære opgave derfor at sikre, at de forskellige teams er sammensat rigtigt, at sætte retning for deres arbejde samt at hjælpe dem med at løse de udfordringer, som de støder på.

Nogle teams har eksterne konsulenter som udviklere og testere, mens andre har STIL-ansatte i disse roller. De eksterne konsulenter arbejder under STILs instruktion. Du vil derfor have personaleansvar for meget forskellige medarbejdere, da alle typer team-medlemmer vil referere til dig (product owners, scrum mastere, forretningsanalytikere, testere og udviklere).

Du vil indgå i lederteamet i et af styrelsens 3 vicedirektørområder med Klaus Østergård Jensen som vicedirektør. Vi stræber efter at være en chefgruppe, der hjælper og støtter hinanden, og som evner at prioritere på tværs af kontorerne. Endvidere vil du indgå i 2 af 6 lederudvalg i STIL, og dermed være med til at varetage ledelsen af en række tværgående, faglige emner.

Om dig

Den ideelle kandidat til stillingen:

  • Har flair for og erfaring med ledelse i en politisk styret organisation, forståelse for de politiske processer og en god strategisk sans
  • Er i stand til dagligt at balancere sikker drift af eksisterende it-løsninger over for ambitiøse udviklingstiltag, så vi bliver en succes med begge dele
  • Er god til at motivere og skabe trivsel og arbejdsglæde for meget forskellige medarbejder-typer i kontoret
  • Kan fremme et godt samarbejde med kontorets interne og eksterne interessenter
  • Har benyttet agile metoder i relation til it-udvikling
  • Har en relevant akademisk uddannelse
  • Har lyst til at indgå i en chefgruppe karakteriseret ved tillid, samarbejde, godt humør og ønsket om at skabe resultater

Herudover er det en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med at lede it-udviklere, da de udgør en væsentlig del af medarbejderne i kontoret, ligesom erfaring med ledelse i en agil it-organisation vil være et plus.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et alsidigt, selvstændigt og udfordrende job med mulighed for deltagelse i lederudviklingsprogrammer og uddannelse i konkrete faglige emner. Vi har et højt ambitionsniveau, og vores opgaver bliver løst af dygtige og engagerede medarbejdere. Gennem vores strategiske indsatsområder, hvor du bl.a. vil spille en stor rolle i det igangsatte grunddataprogram, får du en unik mulighed for at sætte dit præg på tværs af STIL og ministeriet de næste mange år.

Løn og ansættelse

Vi ønsker at besætte stillingen senest 1. januar 2023. Stillingen er indplaceret i lønramme 37/løngruppe 1. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen ønskes besat på åremål, og der vil kunne ydes tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed.

Arbejdsstedet er Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg (Aarhus).

Lyder det som noget for dig?

Så send din ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse (eksamensbevis) elektronisk inden ansøgningsfristen den 8. november 2023. Vi forventer at afholde 1.samtaler i uge 46 og 2. samtaler i uge 47. Som led i rekrutteringsprocessen vil der indgå et testforløb.

Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen.

Har du spørgsmål til stillingen, er du er velkommen til at kontakte vicedirektør Klaus Østergård Jensen på tlf. 25 23 42 22. Send gerne en sms, så vil du blive ringet op så hurtigt som muligt.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Højbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Højbjerg
  • Onsdag den 08. november 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i Viby J

    Vil du stå i spidsen for den grønne omstilling og digitaliseringen af transportsegmentet hos en af de førende aktører på energimarkedet? Selvstændigt P/L-ansvar for transportsegmentet Med..
    • Afdelingsleder
    • Viby J
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Århus

    Er du den nye servicechef til en dynamisk medico-virksomhed? Som servicechef hos Tromp Medical kommer du til at arbejde sammen med nogle dygtige og engagerede kollegaer, der sikrer funktiona..
    • Afdelingsleder
    • Århus
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Århus

    Job Title:Head of SEOJob Description:Hos iProspect søger vi en erfaren profil som Head of SEO til vores kontor i Aarhus, som har lyst til at drive den faglige agenda i afdelingen. Du får an..
    • Afdelingsleder
    • Århus
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Århus N

    Opportunity Senior Partnership Manager, APMT NordicAre you ready to embark on an exciting career journey in the dynamic world of terminal operations?APM Terminals is a global leader in po..
    • Afdelingsleder
    • Århus N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Højbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Højbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
15. maj 2024 3
14. maj 2024 3
13. maj 2024 4
12. maj 2024 4
11. maj 2024 4
10. maj 2024 4
9. maj 2024 4
8. maj 2024 4
7. maj 2024 3
6. maj 2024 3
5. maj 2024 3
4. maj 2024 3
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 3
30. april 2024 3
29. april 2024 3
28. april 2024 3
27. april 2024 3
26. april 2024 3
25. april 2024 3
24. april 2024 2
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1