Erhvervsministeriets departement søger kontorchef for internationale forhold

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for politik og erhvervsregulering? Har du lyst til at indgå i internationale forhandlinger og gøre en forskel for rammerne for at drive virksomhed i Danmark? Er du en engageret leder? Så er du måske den kontorchef, vi søger.

Om jobbet

Kontoret for internationale forhold hører under departementets område for erhvervsregulering og internationale forhold. Som vores nye kontorchef vil du bl.a. have ansvaret for Erhvervsministeriets EU-politik, primært i forhold til Rådet for Konkurrenceevne samt en meget bred vifte af sager, der vedrører EU’s Indre Marked, industripolitik, handelspolitik, investeringsscreening og eksportkontrol. Derudover arbejdes der tæt sammen med den nationale dagsorden vedrørende selskabsret og CSR, intellektuelle ejendomsrettigheder, konkurrence- og forbrugersager, statsstøtte og maritime sager m.m.

Du vil konkret bl.a. få ansvaret for store væsentlige forslag om regulering af grøn industripolitik, herunder forslag om kritiske råstoffer og forslag om nul-emissions teknologier.

Ud over kontorets 10 medarbejdere vil du også være ansvarlig for ministeriets attachéer på EU-repræsentationen og ministeriets udsendte nationale eksperter i EU institutionerne.

Jobbet rummer gode muligheder for at udvikle dine lederevner i forhold til både at skulle udvikle og drive nye dagsordener samtidigt med, at du sikrer og understøtter en sikker betjening af minister og Folketinget i samspil med koncernens relevante styrelser og andre ministerier. De fleste opgaver i departementet involverer mange og forskellige eksterne interessenter. Derfor er det en vigtig kompetence, at du er god til at skabe netværk og stærke relationer og ser værdien i at samarbejde og have mange berøringsflader også uden for Slotsholmen, fx i Bruxelles og i andre lande.

Om dig

Vi lægger vægt på, at

  • du har en relevant samfundsvidenskabelig videregående uddannelse og har erfaring med, eller talent for, personaleledelse
  • du har et godt kendskab til EU og internationalt arbejde
  • du har gode samarbejdsevner, som du bruger til at skabe løsninger på tværs af forskellige synspunkter og interesser
  • du har gennemslagskraft og sikrer fremdrift i de sager, du har ansvar for
  • du formår at mindske kompleksiteten i de sager, du er ansvarlig for og gør dem forståelige for modtageren
  • du har erfaring fra centraladministrationen, herunder med betjening af det politiske system
  • din ledelsesstil er åben og inddragende, ligesom du uddelegerer ansvar og opgaver gennem klare rammer og retningslinjer.


Arbejdet er på et højt fagligt niveau, og du skal derfor være analytisk skarp og hurtig til - sammen med dine medarbejdere - at finde frem til essensen af en problemstilling og vejlede dem i at formidle den kort og klart.

Om os

I Erhvervsministeriets område for erhvervsregulering og internationale forhold er vi 40 medarbejdere. Vi arbejder i 4 teams: jura og statsstøtte; konkurrence, forbruger, tech-giganter og nævn; byrder, kontrol, selskaber og søfart og internationale forhold. Vibeskæftiger os med en bred vifte af opgaver til gavn for virksomheder og forbrugere. Vi er et område med både nationale og internationale dagsordener og lægger stor vægt på det sociale fællesskab på tværs af teams.

Vi varetager processen omkring lovforslag og bidrager til politiske udspil med det formål at sikre de bedste regler og rammevilkår for virksomhederne og rettigheder for forbrugerne. Vi går op i, at virksomhederne og forbrugerne har de bedste vilkår, til glæde og gavn for dansk økonomi. Vores arbejde spænder bredt – i området er vi bl.a. ansvarlig for reguleringen af produktsikkerhed, forbruger- og konkurrenceforhold, tech-giganter og platformsøkonomi, virksomheders bæredygtighedsrapportering og meget mere. Vi har et tæt samarbejde med ministeriets syv styrelser og de andre ministerier, og det er en nøgleopgave for os at kunne navigere mellem forskellige fagligheder og politiske ønsker. Vores hverdag er præget af en uformel tone, hvor vi altid kan sparre med hinanden om stort og småt – både af faglig og social karakter.

Om ansættelsen

Stillingen er klassificeret i løngruppe 1, og ansættelsen sker i henhold til rammeaftalen for kontraktansættelse af chefer i staten på åremål. Der er mulighed for forhandling af yderligere tillæg i forbindelse med ansættelsen.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Er du interesseret?

Send din ansøgning via linket senest den 15. august 2023. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Stillingen er til besættelse 1. oktober 2023. Vi forventer at holde første samtaler i uge 33 og anden samtaler i uge 34. Der vil blive brugt ledelsestest i forbindelse med anden samtalen.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte erhvervsjuridisk direktør Brian Wessel på telefon 91 33 72 45 eller på mail [email protected].

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I departementet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodelleret i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Tirsdag den 15. august 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0