DMI søger afdelingschef til Politik, Strategi og Kommunikation

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Kan du sætte strategisk retning og mestrer du i skrift og tale at fremme DMI’s samfundsrelevans? Vil du være med til at gøre vores vejr- og klimadata til et fundament i den grønne omstilling og bidrage til, at beslutningstagere er i stand til at håndtereviden og data om vejr, vand og klima.? Kan du lede processer, og har du flair for at opbygge og udbygge gode relationer? Hvis ja, så er du muligvis vores nye afdelingschef for Politik, Strategi og Kommunikation.

Det skal du lykkes med Du drives af at agere strategisk på flere niveauer og forstår at holde DMI relevant placeret i de væsentlige politiske processer, herunder i forhold til finansloven, forskningsreserven samt andre tværministerielle initiativer og regeringsudspil. Dette arbejde sker i tæt samarbejde med en leder i afdelingen og understøttes af direktionssekretariatet. Du vil også få en rolle i at drive DMI’s projektråd, som har tværgående snitfalder til hele organisationen. Dit fundament er, at du er dygtig til at tilrettelægge og styre forskelligartede processer, samarbejder godt og har et stort drive med fokus på fremdrift. Du har et stærkt blik for at holde direktionen velinformeret om udviklingen såvel internt som eksternt og du formår at tilrettelægge og udvikle arbejdet i direktion, chef- samt ledelseskredsen. I denne forbindelse skal du understøtte, at sags- og arbejdsgange samt mødeforberedelse fungerer effektivt i direktionssekretariatet og i samspil med resten af DMI.

Kommunikation og formidling er afgørende for DMI’s evne til at skabe samfundsværdi. Du får til opgave at sætte strategisk retning for klar og målrettet kommunikation, som kan synliggøre DMI’s rolle som beredskabsmyndighed, klimavidenskabeligrådgiver samt ”data-pusher”. En opgave du vil skulle løfte i samarbejde med afdelingens souschef, dygtige presse- og kommunikationsfolk, klimatologer samt DMI’s meteorologer og forskere.

For at lykkes i jobbet er det afgørende, at du kan skabe gode relationer både nationalt og internationalt i det europæiske meteorologiske samfund.

Du bliver personaleleder for afdelingens øvrige to ledere og du har derfor også til opgave at videreudvikle et stærk ledelsesteam for afdelingen. I har sammen – gennem afdelingens tværgående funktion på instituttet - en særlig rolle i at spille de øvrige afdelinger gode og synliggøre DMI’s faglige kapacitet. Det ledelsesmæssige samarbejde på instituttet tager udgangspunkt i et tæt samspil på tværs af afdelingerne, hvorfor du skal have stor appetit på at søge resultater i fællesskab med andre.

Afdelingen du skal lede I Politik, Strategi og Kommunikation er der 21 ansatte, som er inddelt i to enheder. Den ene, Politik og Strategi, ledes af enhedslederen, mens den anden enhed, Kommunikation og Klimatologi, ledes af souschefen i afdelingen.

Afdelingen beskæftiger sig bl.a. med strategisk udvikling af DMI, direktions- og departementsbetjening, projektledelse, koordinering af DMI’s internationale samarbejder, klimatologi samt presse og kommunikation. Afdelingen dækker over mange forskellige fagligheder og arbejdsopgaver, men fælles for medarbejdere og ledere i afdelingen er, at de er meget dedikerede og brænder for det, de arbejder med.

Din profil Du har en videregående akademisk uddannelse og ledelseserfaring fra en politisk styret organisation. Som afdelingsleder vil du have en central rolle i at skabe en fleksibel og bæredygtig arbejdskultur, der fremmer psykologisk tryghed. Du kommer til, at lede en afdeling som består af en bred vifte af medarbejdere med forskellige baggrunde, færdigheder og perspektiver og du skal derfor være i stand til at navigere og trives som et bindeled mellem forskellige medarbejdergrupper og opgaveløsninger.

Derudover forventer vi, at du har:

  • Erfaring med og indsigt i de statslige politiske- og strategiske processer
  • Erfaring med at skabe bæredygtig ledelse
  • kan sætte retning og formår at skære ind til det væsentligste i en problemstilling
  • Er god til at etablere og fastholde stærke relationer, som afspejler sig i din evne til at skabe resultater, og aktivt bidrager til implementeringen af DMI’s nye strategi
  • En åben og nysgerrig personlighed samt evne til at facilitere samarbejde på tværs af DMI’s værdikæde og med eksterne samarbejdspartnere
  • Forståelse for både proces, projekt- og driftsledelse og evne til at prioritere i opgaverne
  • Lyst til at bidrage til DMI’s arbejde med at gøre ledelse til en stærk faglighed på instituttet.

Lidt om DMI DMI er rigsfælleskabets vejrmyndighed, regeringens klimavidenskabelige rådgiver samt myndighed for civil oceanografi og data om vejr, klima og hav. DMI har ca. 300 medarbejdere, der primært arbejder på Lyngbyvej i København, men også på flyvestationerne Karup samt Skrydstrup og hos Arktisk Kommando i Nuuk. Hovedkvarteret på Lyngbyvej skal i 2023 flytte til Skt. Kjelds Plads på Østerbro, hvor vi skal sidde i flotte ny istandsatte lokaler indrettet ud fra en aktivitetsbaseret tilgang til arbejdet.

Løn- og ansættelsesforhold Ansættelse sker i henhold til rammeaftale for kontraktansættelse af chefer i staten og indgås på åremålsvilkår. Stillingen er klassificeret i lønramme 37, som er svarende til løngruppe 1 for kontraktansatte chefer. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsen er betinget af, at du kan sikkerhedsgodkendes, og du skal kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Hvis du ønsker supplerende oplysninger om stillingen, kan du ringe til teamkoordinator Emma Ginmann på tlf.: 21373188, som vil sørge for, at du bliver kontaktet af direktør Marianne Thyrring.

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbevis og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest søndag den 8.oktober 2023. Vi forventer at afholde 1. samtale onsdag d. 24. oktober. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave og test.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen" og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse pr. 1. januar 2024.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København Ø
  • Søndag den 08. oktober 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Job Title:Paid Search Director / Head of SearchJob Description:Elsker du at arbejde med betalt søgeordsannoncering, og kan du se dig selv stå i spidsen for et team med store vækstambitioner..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Do you want to help grow a green energy company by offering unique products and solutions? Do you understand market trends and customer needs, and know how to convert this insight to better sales? .
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
10. juni 2024 7
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 6
6. juni 2024 6
5. juni 2024 6
4. juni 2024 7
3. juni 2024 7
2. juni 2024 7
1. juni 2024 6
31. maj 2024 6
30. maj 2024 6
29. maj 2024 6
28. maj 2024 8
27. maj 2024 8
26. maj 2024 8
25. maj 2024 9
24. maj 2024 7
23. maj 2024 7
22. maj 2024 8
21. maj 2024 8
20. maj 2024 8
19. maj 2024 8
18. maj 2024 8
17. maj 2024 6
16. maj 2024 6
15. maj 2024 6
14. maj 2024 5
13. maj 2024 5
12. maj 2024 5
11. maj 2024 5