Enhedsleder til DMI’s meteorologiske betjening af Grønland og Arktisk

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Er du proaktiv, tillidsvækkende og en dygtig leder som både kan sikre daglig drift med høj faglighed og personaleudvikling? Kan du samarbejde med lederkollegaer og medarbejdere om løsningen af DMI’s myndighedsopgaver og lede udviklingen af DMI’s operative services for Grønland og myndigheder og samarbejdspartnere i Arktis – så læs videre her.

Dit nye job DMI’s operationelle afdeling, Vejr og Varsler, løfter opgaven med at understøtte den civile og militære flyvning, udsende vejrudsigter og varsler for farligt vejr i Danmark, på Færøerne og i Grønland samt understøtte forsvarets og den civile flyvning med specialiserede produkter.

Lige nu har vi en ledig stilling som enhedsleder i vores enhed, Arktisk Vejr og Istjeneste.

Enheden består af 7 faste medarbejdere, heraf er 3 medarbejdere dedikeret Istjenesten, mens de øvrige medarbejdere både kan varetage meteorologiske operative opgaver og understøtte Istjenesten. Enhedens medarbejdere er meget kompetente og vant til at agere selvstændigt, da der er tale om en døgnservice, hvor der ofte må træffes beslutninger med kort varsel. Medarbejderne har et tæt samarbejde med samarbejdspartnere og interessenter i Grønland og Arktis.

Enheden opererer 24/7 fra DMI’s vejrtjeneste i Nuuk og fra DMI’s hovedsæde i København. De primære leverancer omfatter udarbejdelse af vejrudsigter og varsling af farligt vejr til det grønlandske samfund, udarbejdelse af iskort for grønlandske farvande samt understøtte den civile flyvning og forsvarets aktiviteter i og omkring Grønland, herunder særligt Arktisk Kommando.

Som enhedsleder i Arktisk Vejr og Istjeneste får du en vigtig funktion som DMI’s repræsentant i Arktis, hvorfra du selvstændigt skal lede arbejdet med at sikre DMI’s positionering i Arktis, hvilket omfatter en fortsat udvikling af vejrtjenesten i Nuuk og samarbejdet med interessenter og samarbejdspartnere om udvikling af DMI’s services til gavn for det grønlandske samfund og myndigheder, forsvaret og den grønlandske luftfart. Et væsentligt element er også udviklingen af Istjenestens services, hvor du vil spille en aktiv rolle i dialogen med en række etablerede internationale samarbejdspartnere fra bl.a. USA og Canada.

DMI har sit hovedsæde i København, men afdelingen Vejr og Varsler er desuden lokaliseret i Karup, Skrydstrup og Nuuk. Du vil som leder på DMI indgå i det kontinuerlige tværgående samarbejde om løbende at forbedre vores vejrmodeller, it-systemer, digitalisering og evne til at kommunikere og formidle vores viden. Derfor er det meget vigtigt, at du er samarbejdsorienteret, nysgerrig på hele DMI’s portefølje og initiativrig ift. at prioritere de opgaver som understøtter DMI’s myndighedsrolle og strategi.

Du vil referere til afdelingschefen for Vejr og Varsler, og indgå i en ledelsesgruppe som består af fire enhedsledere samt en beredskabschef. Der er ca. 90 ansatte i afdelingen, hvoraf de fleste er vagtgående meteorologer.

Som daglig leder får du ansvar for følgende
  • Lede enheden med fokus på den daglige 24/7 drift, økonomi, resultatskabelse og udvikling.
  • Lede og udvikle DMI’s operative services i Grønland og Arktisk i tæt dialog med myndigheder, brugere og samarbejdspartnere.
  • Udvise god personaleledelse med blik for prioritering af opgaver samt udvikling og motivation for den enkelte medarbejder.
  • Indgå i samarbejde med afdelingens ledelsesgruppe med fokus på koordinering og ledelsessparring samt afdelingens strategiske udvikling.
  • Indgå aktivt i DMI’s samlede ledelse og bidrage til drift og udvikling af DMI. Du skal derfor kunne tænke helhedsorienteret og strategisk samt have en projektorienteret tilgang til opgaveløsningen, der understøtter tværgående samarbejde i organisationen.
  • Indgå som stedfortrædende beredskabschef i DMI’s ordning herfor.

Din profil Du har sandsynligvis en længerevarende uddannelse med erfaring i ledelse af 24/7 drift fra enten private eller offentlige virksomheder. For at få succes i stillingen kræver det, at du er en motiverende personaleleder, der med en ”hands on” tilgang formår at levere gode resultater sammen med andre.

Derudover forventer vi, at du:

  • har erfaring med personaleledelse
  • forstår vigtigheden af at lede nedad, til siden og opad for at sikre sammenhold i enheden for at styrke både kulturen såvel som opgaveløsningen
  • kan koordinere synkronisering af planlægning og løsning af opgaver og projekter på tværs af organisationen
  • kan arbejde analytisk, selvstændigt og er initiativrig
  • forstår strategiske og politiske processer, og agerer herefter med gode samarbejdsevner med mange forskellige interessenter
  • har erfaring med at balancere mellem stabilitet og fornyelse i enheden for at denne fortsat er relevant i sine leverancer fx med digitalisering og nye processer
  • er brugerorienteret og er sikker i din kommunikation både mundtligt og skriftligt på dansk og engelsk
  • er ansvarsbevidst og har flair for at skabe relationer, da samarbejde på tværs af hele DMI er en forudsætning for at opnå gode resultater

Derudover er det en fordel, hvis du:

  • har erfaring med distanceledelse samt ledelse af operative serviceorganisationer
  • har erfaring med 24/7 drift
  • har naturvidenskabelig baggrundsviden, herunder viden om vejret, hav og is
  • har kendskab til Grønland og det grønlandske samfund.

Om DMI DMI er rigsfællesskabet vejrmyndighed, regeringens klimavidenskabelige rådgiver samt myndighed for civil oceanografi og data om vejr, klima og hav. DMI har ca. 370 medarbejdere, der primært arbejder på Østerbro i København, men også på flyvestationerne Karup samt Skrydstrup og ved Arktisk Kommando i Nuuk.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Stillingen er indplaceret på niveau som chefkonsulent med personaleledelse. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Tiltrædelse er den 1. maj 2024.

Dit tjenestested bliver som udgangspunkt DMI’s hovedsæde på Østerbro i København (Sankt Kjelds Plads 11), der kombineres med hyppig tilstedeværelse på vejrtjenesten i Nuuk. Nogen rejseaktivitet må påregnes som følge af tilstedeværelsen i Nuuk samt internationale møder i diverse samarbejdsfora.

Da du som led i din dagligdag vil skulle håndtere klassificerede informationer, er det en forudsætning for ansættelsen, at du forud for din tiltrædelse kan sikkerhedsgodkendes og at denne godkendelse opretholdes gennem hele din ansættelse.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef Gunnar van der Leeden på tlf. 26 83 95 18 eller mail [email protected].

Ansøgning Send os din ansøgning med CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag senest den 3. marts. Vi forventer, at afholde 1. samtaler den 6. og 7. marts og 2. samtale den 12. og 13. marts. Samtalerne finder sted i København og DMI dækker evt. rimelige rejseomkostninger.

For at søge stillingen skal du klikke på linket ”Søg stillingen”, og følge instruktionerne.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København Ø
  • Søndag den 03. marts 2024

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Kastrup

    Head of People AnalyticsAre you eager to drive strategic decisions with data excellence? Do you want to lead a dynamic team and be part of thriving SAS? Then this might be your next opportunity..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity You will be part of the Transported by Maersk Platform focused on streamlining, optimizing, and automating our transportation network end-2-end via advanced software solutions.Senior .
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København S

    Job ID: 24685 Would you like to steer the strategic performance management agenda in [xxxxx] Life & Pensions DK? We are now looking for a Head of Business Control who will enhance the l..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
15. juni 2024 9
14. juni 2024 8
13. juni 2024 8
12. juni 2024 8
11. juni 2024 8
10. juni 2024 7
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 6
6. juni 2024 6
5. juni 2024 6
4. juni 2024 7
3. juni 2024 7
2. juni 2024 7
1. juni 2024 6
31. maj 2024 6
30. maj 2024 6
29. maj 2024 6
28. maj 2024 8
27. maj 2024 8
26. maj 2024 8
25. maj 2024 9
24. maj 2024 7
23. maj 2024 7
22. maj 2024 8
21. maj 2024 8
20. maj 2024 8
19. maj 2024 8
18. maj 2024 8
17. maj 2024 6
16. maj 2024 6