Miljøstyrelsen søger kontorchef til Cirkulær Økonomi og Affald

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense C

Vil du være med til at sikre en mere bæredygtig håndtering af affald i Danmark? Og har du faglig forståelse, udsyn, gode lederkompetencer og gennemslagskraft? Så er du måske den nye kontorchef vi søger i Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen
Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

Vores opgaver er kendetegnet ved ofte at have en kompleks karakter og løsningerne kræver derfor tit et tæt samarbejde med andre ministerier og styrelser, men også med kommuner, regioner og interesseorganisationer. Vi har derfor netop vedtaget den nye strategi ”Tæt på omverdenen”, der bl.a. lægger vægt på samskabelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1.200 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 800 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Cirkulær Økonomi og Affald
Du bliver kontorchef i enheden Cirkulær Økonomi og Affald og referer til den relevante vicedirektør. Cirkulær Økonomi og Affald består i dag af tre kontorchefer, men da enheden får flere nye opgaver i 2025, så opruster Miljøstyrelsen nu med en ekstra kontorchef på området. Ud over de fire fremtidige chefer, så er der også p.t. 7 funktionsledere og godt 100 medarbejdere i enheden. Cirkulær Økonomi og Affald er en del af Center for Grøn Produktion.

Da enheden vokser betydeligt fra årsskiftet er der nu igangsat et arbejde, der skal fastlægge den fremtidige organisering, der forventeligt vil medføre, at enheden opdeles i to enheder. Årsagen til at enheden vokser er primært, at der fra 2025 indføres et udvidet producentansvar på emballage og engangsplast samtidig med, at Miljøstyrelsen får ansvar for udvikling og implementering af et samlet og væsentligt styrket affaldstilsyn for alle landets virksomheder.

Du vil i samarbejde med de øvrige chefer i enheden få indflydelse på implementeringen af den nye organisering. Hvilke opgaver du kommer til at sidde med i fremtiden vil bl.a. afhænge af, hvilke kompetencer du kan tilføre enheden. Udgangspunktet vil være, at du på sigt får ansvar for 1-2 funktionsledere og omtrent 30 medarbejdere.

I tæt samarbejde med de andre kontorchefer får du det overordnede ansvar for at sikre fremdrift og kvalitet i enhedens mange komplekse sagsområder. Du vil indgå i et tæt samarbejde med en række andre enheder i Miljøstyrelsen og Miljøministeriet. Vi arbejder aktivt med interessentinddragelse og samskabelse, hvorfor lyst og evne til at holde linjen varm til de centrale aktører er central.

De konkrete sagsområder, som vil skulle løses i tæt samarbejde med dine chefkollegaer, omfatter bl.a.:

  • Regulering, administration og vejledning i forhold til affaldsområdet.
  • Tæt samarbejde og dialog med kommuner, forsyningsselskaber og affaldsbranchens virksomheder og interessenter.
  • Implementering af større politiske udspil.
  • Sikker drift af enheden med blik for organisering og strategi.
  • Blik for faglig udvikling af affaldsområdet med fokus på en solid og evidensbaseret tilgang.
  • Udvikling og vedligeholdelse af it-understøttelse til brug for bl.a. de kommende opgaver i enheden.

Kompetenceprofil
Vi forestiller os, at du:

  • Har relevant akademisk baggrund og erfaring fra et ministerium, en styrelse eller anden offentlig myndighed. Kendskab til det statslige område er en fordel.
  • Har kendskab til miljøområdet og gerne erfaring med tilsyn og kontrol, men det er ikke et krav.
  • Har ledelseserfaring og erfaring med at lede medarbejdere med forskellige faglige baggrunde og kompetencer.
  • Kan agere på et teknisk og juridisk kompliceret område, hvor andre offentlige myndigheder, virksomheder og mange interessenter spiller en aktiv rolle.
  • Evner at udvikle og implementere nye initiativer, mens der samtidig er fokus på en sikker drift af enhedens kerneområder.
  • Har stærke kompetencer inden for både intern og ekstern kommunikation.
  • Er samarbejds- og løsningsorienteret samt en aktiv deltager i chefkollegiet og enhedsledelsen.

Vi forestiller os ydermere, at du har lyst til og mod på at være med til at igangsætte og drive en ny organisering af enheden. Dette i tæt samspil med direktionen, dine chefkolleger og enhedens medarbejdere.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker på åremålsvilkår i en 6-årig periode og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten” med en grundløn efter løngruppe 1 på kr. 619.826 årligt i aktuelt niveau (oktober 2023).

Ud over grundlønnen kommer et åremålstillæg på 22% af grundløn inkl. evt. tillæg. Individuelt tillæg kan forhandles efter kvalifikationer, derudover pensionsordning og engangsvederlag efter indsats og resultater.

Er du tjenestemand i forvejen, kan ansættelse ske på tjenestemandsvilkår i lønramme 37. For tjenestemænd stiles ansøgningen til Kongen.

Ansættelsesområdet for kontraktansatte chefer er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Sker ansættelse som tjenestemand er ansættelsesområdet Miljøstyrelsen.

Tjenestestedet er Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense.

Vi er en pendlervenlig arbejdsplads med mulighed for hjemmearbejde.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, kan du kontakte vicedirektør Christian Bruhn Rieper på
telefon 2177 6999.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, eksamensbevis m.m . senest søndag den 18. februar 2024.

Vi forventer, at der vil være testforløb med tilbagemeldingssamtaler i Odense mellem d. 28. februar og d. 7. marts.

Dertil forventer vi at afholde ansættelsessamtaler også i Odense d. 12. marts 2024.

Stillingen ønskes besat pr. 1. maj 2024.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense C.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Odense C
  • Søndag den 18. februar 2024

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i Odense C

    Er du klar til at tage ansvaret for projektafdelingen i en virksomhed med en passion for effektivitet og teknologi? Så er det måske dig, vi søger!På vegne af EFFIMAT Storage Technology A/S søge..
    • Afdelingsleder
    • Odense C
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense M

    Salling Group søger Souschef til Carl’s Jr.®Sætter du gæsterne først og yder den bedste service – hver gang? Har du lederevner og masser af drive?Carl’s Jr. er en internationa..
    • Afdelingsleder
    • Odense M
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense

    Er du den nye salgsleder eller souschef i REMA 1000 Dalum? Til vores dagshold er vi på jagt efter vores 5. mand/kvinde, der skal være med til at drive vores hverdage og weekender til et endnu høj..
    • Afdelingsleder
    • Odense
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense

    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i Odense
    • Afdelingsleder
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Odense C

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Odense C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
3. juni 2024 5
2. juni 2024 5
1. juni 2024 5
31. maj 2024 6
30. maj 2024 5
29. maj 2024 5
28. maj 2024 5
27. maj 2024 5
26. maj 2024 6
25. maj 2024 6
24. maj 2024 6
23. maj 2024 7
22. maj 2024 6
21. maj 2024 7
20. maj 2024 8
19. maj 2024 7
18. maj 2024 7
17. maj 2024 7
16. maj 2024 8
15. maj 2024 9
14. maj 2024 9
13. maj 2024 9
12. maj 2024 9
11. maj 2024 9
10. maj 2024 9
9. maj 2024 9
8. maj 2024 8
7. maj 2024 7
6. maj 2024 7
5. maj 2024 7
4. maj 2024 7