Teamleder til Klima og ny mobilitet i [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ribe

Brænder du for ledelse - både på distancen og på tæt hold? Brænder du for at motivere dygtige specialister, dyrke fællesskabet og sikre den faglige udvikling af vigtige samfundsopgaver i en politisk styret organisation? Så er du måske vores nye teamleder i afdelingen Køretøjsteknik og anvendelse, hvor vi søger en teamleder for team Klima og ny mobilitet.

Hvem er vi?

Færdselsstyrelsen har hovedsæde i Ribe og består af 32 teams. Hovedopgaverne for Færdselsstyrelsen er trafiksikkerhed, mobilitet og grøn transport på vejområdet. Vi er ca. 600 engagerede kollegaer, med forskellige fagligheder og opgaver. Værdier som handlekraft, fællesskab, læring og meningsskabelse er centrale i vores arbejde, og vi ønsker en kultur, hvor man oplever, at man har indflydelse, og at der plads til ambitioner.

Afdelingen Køretøjsteknik og anvendelse, består af tre teams: team Køretøjsteknik, team Taxi og vejtransportuddannelser og team Klima og ny mobilitet. Der er ca. 40 engagerede og dygtige medarbejdere fordelt på de tre teams. Ledelsen i ”Køretøjsteknik og anvendelse” består af tre teamledere med reference til kontorchefen for afdelingen. Samarbejdet på tværs af de tre teams i afdelingen og vicedirektørområdets øvrige 5 teams er essentielt for Færdselsstyrelsens succes, og vi er derfor i tæt samspil og daglig dialog om opgaveløsning og udvikling af området.

Teamets opgaver

Afdelingens kerneopgave er at administrere og udvikle de tekniske regler for køretøjer og anvendelsen af køretøjer, hvor den grønne omstilling og nye mobilitetsformer har stort fokus. Vi balancerer hensyn til færdselssikkerheden og hensyn til effektive og konkurrencedygtige erhverv sammen med den grønne omstilling og behovet for nye og automatiserede mobilitetsformer på vejen.

Klima og ny mobilitet består af 11 medarbejdere, hvor 5 er teknikere, 3 er jurister og 3 er generalister. Hovedopgaverne for teamet er understøttelse af den grønne omstilling af vejtransporten, nye transportformer og automatisering af køretøjerne samt regulering og tilsyn med visse dele af farligt gods i vejtransporten.

Opgaverne løses konkret ved, at teamet føder og udvikler idéer til den grønne omstilling af vejtransporten. Eksempelvis er idéen til ordningen med de kommende dobbelttrailervogntog udviklet i teamet. Teamet driver ”Grønt Klimaforum”, der i 2022 bl.a. havde til opgave at bidrage til Transportministeriets kommende drivmiddelinfrastrukturstrategi. Regulering af infrastruktur til alternative drivmidler (el, brint osv.) er en voksende opgave, og implementering af den nye AFI-forordning (AFIR) skal der arbejdes med i de næste år. Teamet har en meget aktiv rolle i de aktuelle forsøgsordninger for selvkørende køretøjer og selvkørende enheder (robotter). Elløbehjul, speed pedelecs, standarder for ladcykler er eksempler på andre grønne mobilitetsopgaver, som teamet også varetager. Endelig sørger teamet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen også for, at området for transport af farligt gods på vejene er opdateret med de nyeste krav i internationale konventioner, at sikkerhedsrådgivere til virksomhederne kan uddannes, og teamet fører tilsyn med virksomhederne.

Teamet arbejder tæt sammen med team Køretøjsteknik og team Bilsyn i samme vicedirektørområde.

Opgaverne består også af bidrag til minister- og departementsbetjening, bidrag til regeludvikling, deltagelse i EU- og FN-arbejde (arbejdsgrupper og komiteer), sagsbehandling, tilsynsopgaver samt generel vejledning af borgere og virksomheder.

Om dig og dine opgaver

Du er en teamleder, der går op i medarbejdernes trivsel, og dyrker styrken i fællesskabet. Du er lyttende, besidder gode samarbejdsevner og motiveres af at skabe resultater sammen med andre. Du mestrer kunsten at sætte retning for teamet og afstemme forventninger i en åben og tillidsfuld dialog, der medvirker til at motivere den enkelte. Du er velafbalanceret, har overblik og kan bevare roen under pres, og så har du et godt humør. Da Færdselsstyrelsens hjemmearbejdspolitik giver mulighed for hjemmearbejde, og en medarbejder har tjenestested i København, skal du kunne mestre hybrid ledelse herunder på distancen.

Du leder med afsæt i vores værdier, og evner at oversætte strategien ind i teamets kontekst. Du har flair for at håndtere flere forskellige opgavetyper og processer på en gang. Du har en god procesforståelse, og kan sætte dig ind i – og stå i spidsen for udvikling af området i samarbejde med dine lederkollegaer.

Du kommer til at lede opgaver, der har politisk bevågenhed. Mange opgaver har Transportministeriet som modtager, og har EU- eller FN-regler som omdrejningspunkt. Du har derfor politisk tæft, gerne med embedsmandserfaring fra en politisk ledet organisation.

Du er dygtig til at kommunikere, både i tale og på skrift. Du forstår at drive kulturen i den ønskede retning via kommunikation, dialog og værdibaseret ledelse.

Du er en holdspiller, og medvirker til et godt og konstruktivt samarbejde på tværs af organisationen og med eksterne interessenter, herunder især brancheforeninger og ministeriet.

Du skal have både lysten og evnerne til at tilegne dig den nødvendige viden om de forskellige faglige områder, og i den forbindelse kunne komme til at fungere som sparringspartner for både medarbejdere og kontorchef. Du vil gerne være dygtig til at navigere i feltet mellem fagligheden, reglerne på området og de politiske ønsker og visioner, så du herigennem kan sætte en tydelig retning. Du evner at spille din viden ind i det udviklingsorienterede arbejde, der sker i teamet med afsæt i den udvikling, der sker i samfundet, og det der rører sig politisk.

Din faglige baggrund kan f.eks. være akademisk såsom ingeniør, jurist eller generalist, men du kan også have en faglig profil fra transportbranchen med relevante ledelseskompetencer.

Løn og ansættelsesforhold

Stillingen er en fast stilling på fuld tid, og ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst. Stillingen er til besættelse snarest muligt og med arbejdssted i Ribe.

Hvis du vil høre mere om stillingen, eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Kasper Bruun Graversen, på tlf.nr. 41871750 (efter uge 42).

Ansøgning

Du kan sende din ansøgning sammen med cv og anden relevant dokumentation elektronisk via stillingsopslaget på fstyr.dk senest den 9. november 2023. Vi forventer at gennemføre første samtalerunde i uge 46 og anden samtalerunde i uge 47.

Mellem de to samtalerunder gennemføres et testforløb, og der indhentes referencer efter aftale med kandidaterne samt straffeattest.

Færdselsstyrelsen ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Ribe.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Ribe
  • Torsdag den 09. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Ribe

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Ribe over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
15. maj 2024 1
14. maj 2024 1
13. maj 2024 1
12. maj 2024 1
11. maj 2024 1
10. maj 2024 1
9. maj 2024 1
8. maj 2024 1
7. maj 2024 1
6. maj 2024 1
5. maj 2024 1
4. maj 2024 1
3. maj 2024 1
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 2
29. april 2024 2
28. april 2024 2
27. april 2024 2
26. april 2024 2
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1