Adjunktur i ’økologiens idéhistorie’

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

På Arkitektskolen Aarhus ønsker vi at styrke vores vidensgrundlag inden for arkitekturens tilgrænsende humanistiske vidensområder med særlig vægt på det tværvidenskabelige felt man kunne kalde ’økologiens idéhistorie’. Arkitekturen og dermed også arkitektfaget står overfor en radikal omstillingsproces, der fordrer en dybere forståelse for den omverden, vi som arkitekter agerer i. Med naturindsigt og kulturforståelse som to af de overlappende prismer vi ønsker at rette skolens og vores studerendes æstetiske og kreative blik igennem i de kommende år, har vi brug for stærke akademiske kompetencer, der kan forbinde begreber på tværs af vidensområder og være med til at udvikle et mere nuanceret og handlekraftigt grundlag for arkitekturdiskussionen og -udviklingen på skolen – baseret på den økologiske tænkning.

Vi opslår derfor et adjunktur med fokus på økologisk tænkning adresseret arkitekturen som kunstnerisk funderet videnskab og praksis. Vi søger en profil med stærke akademiske kompetencer inden for arkitekturens tilgrænsende humanistiske områder som eksempelvis sociologi, filosofi, æstetik eller antropologi, men især med et blik for disse områders (med arkitekturen) overlappende perspektiver og deres sammenfiltring med det non-humane. Med andre ord søger vi en akademiker med en bred teoretisk profil, som har forståelse og interesse for arkitekturen som en social kunstart, der er uløseligt indlejret i naturens kredsløb.

På Arkitektskolen Aarhus tilstræber vi en ambitiøs forskning og undervisning, som samtænker arkitekturens forskellige skalaer fra landskab over by til bygning og detalje med æstetik, teknologi, natur og kultur. Vi står overfor at implementere en ny undervisningsstruktur og et nyt curriculum, hvor det netop er ovenstående begreber, der vil forme rygraden i uddannelsen. En rygrad, der også vil få indflydelse på forskningens retning i de kommende år.

Arkitektskolen Aarhus har opbygget stærke forskningsmiljøer inden for områder som by- og landskabsudvikling, bygningskunst, klimatilpasning, bæredygtighed, materialer, æstetik, tektonik og kulturarv. Vi har stærke digitale kompetencer, førsteklasses værkstedsfaciliteter og et klart fokus på at inkorporere praksisorienterede eksperimenter både i forskning og undervisning. Med udgangspunkt i en solidt funderet samarbejdskultur sigter vi konstant på at styrke uddannelse og forskning inden for bæredygtig arkitekturudvikling. Det gør vi bl.a. ved at indbygge nye teknologier i vores arbejdsmetode og ved knytte nye økologisk orienterede teoridannelser til den kreative tænkning og idéudvikling. I arbejdet med at udvikle skolens uddannelse og forskning er koblingen imellem det fysisk skabende og det økologisk tænkende derfor et hovedfokus, hvortil dette adjunktur knytter sig.

Et adjunktur er en videreuddannelsesstilling, hvor hovedopgaverne er forskning og undervisning i forholdet 50/50. Stillingen kan derudover i begrænset omfang også omfatte administration, visionsarbejde og tværinstitutionelt og eksternt samarbejde. Arkitektskolen vil sikre, at adjunkten får supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering.

Stillingen opslås som en varig stilling, hvilket betyder, at kandidaten, efter en periode på minimum 3 år, kan overgå til en stilling som lektor. Overgang forudsætter, at kandidaten bedømmes kvalificeret.

Stillingen ønskes besat fra 1. november 2023 eller efter nærmere aftale.

Aflønning sker efter AC-fællesoverenskomsten.

Adjunkturets tilknytning

Adjunkturet vil efter nærmere aftale blive tilknyttet et af skolens tre forskningslaboratorier Transformation (Forskningslaboratorium 1), Teknologi, Bygningskultur og Bosætning (Forskningslaboratorium 2) eller Radikal Bæredygtig Arkitektur (Forskningslaboratorium 3). Læs mere om de tre forskningslaboratorier her: Forskningslaboratorier - Arkitektskolen Aarhus (aarch.dk)

Stillingens undervisningsdel vil have karakter af forelæsninger, workshops, studiekredse og tværgående kurser inden for adjunkturets fagområde. Stillingens forskningsdel vil skulle udvikle fagområdet ’økologiens idéhistorie’ i forhold til ovenstående skitserede motiver.

Hvad vi tilbyder

På Arkitektskolen Aarhus kan vi tilbyde et kreativt og innovativt forsknings- og undervisningsmiljø. Du vil få et medansvar for den videre udvikling af skolens forskning og undervisning inden for økologiens idéhistorie.

Vi er for nylig flyttet ind i Danmarks første nybyggede arkitektskole i hjertet af Aarhus med stærkt udvidede værkstedsfaciliteter, som bidrager til at styrke vores praksisorienterede undervisning og mulighederne for igennem vores forskning at eksperimentere med materialer og byggetekniske løsninger. Se de nye faciliteter

Med den nye bygning er skolen blevet en mere integreret del af byen og det omkringliggende område, som nu udgør et kreativt og socialt engagerende laboratorium. Et laboratorium, hvor morgendagens arkitektur bliver skabt i samarbejde med arkitektvirksomheder og byggebranchens andre aktører, iværksættere, kommune, byens borgere og samarbejdspartnere fra hele verden.

Som ansat på Arkitektskolen Aarhus får du mulighed for at arbejde sammen med mennesker i forskellige aldersgrupper fra mange forskellige kulturer. Vi arbejder sammen på kryds og tværs, og vi spiller alle en vigtig rolle og har derfor en stemme uanset stilling. Vi tror på, at vi med gensidig anerkendelse og fokus på samarbejde kan skabe de bedste rammer for en attraktiv og levende arbejdsplads.

Vi opfordrer alle interesserede ansøgere med de relevante kvalifikationer til at søge stillingen.

Krav til ansøger og ansøgning

Ansættelse som adjunkt forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau inden for opslagets emneområde.

Arkitektskolen Aarhus anvender dansk som første sprog og engelsk som andet sprog. Hvis du ikke behersker dansk, vil vi have en forventning om, at du gradvist opbygger et ordforråd på dansk.

I formularen skal du uploade en ansøgning, hvori du beskriver et eller flere mulige forskningsområder og/eller -projekter inden for opslagets fagområde, samt redegør for dine tanker vedr. undervisning. Den samlede ansøgning må ikke overstige seks A4-sider.

Herudover skal du uploade:

  • Kopi af bevis for beståede eksaminer på kandidat og ph.d.-niveau
  • CV
  • Portfolio med udvalgte eksempler på din professionelle, kunstneriske, akademiske og/eller undervisningsbaserede praksis (Max 20 MB)
  • Publikationsliste

Deadline

Ansøgningen skal uploades via linket, så den er arkitektskolen i hænde senest fredag den 4. august 2023 kl. 12.00 (CET).

Short listing

Arkitektskolen benytter sig af short-listing. Short-listing betyder, at kun de ansøgere, der ud fra en samlet vurdering bedst matcher arkitektskolens behov, sendes videre til en faglig bedømmelse. Sorteringen sker i henhold til opslagets formelle og faglige krav til ansøgerne. Alle ansøgere vil blive informeret om, hvorvidt deres ansøgning er blevet short-listed til bedømmelse.

Yderligere Information

Spørgsmål om stillingen kan rettes til forskningschef Thomas Bo Jensen på +45 8936 0300 / [email protected].


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Århus C
  • Fredag den 04. august 2023

Lignende jobs

  • Forsker i Århus C

    We are seeking applicants for a 2.5-year postdoc fellow in Neurobiology of Sleep to join us through NORPOD, a collaborative postdoctoral program of the Nordic EMBL Partnership for Molecular Medici..
    • Forsker
    • Århus C
    Få mere info
  • Forsker i Århus C

    Applications are invited for a 2.5-year fulltime postdoc position on the topic of the gut response to inflammation. The position will be joint between DANDRITE within the Department of Molecular Bi..
    • Forsker
    • Århus C
    Få mere info
  • Forsker i Århus N

    The Section for Software Engineering and Computing Systems, at the Department of Electrical and Computer Engineering (ECE), invites applicants for a three-year postdoctoral position within the area..
    • Forsker
    • Århus N
    Få mere info
  • Forsker i Århus C

    The Ravnsbæk Groups at the Department of Chemistry, Aarhus University, is seeking a candidate for a 32 months fulltime postdoctoral position. The position is available from the 1st of [xxxxx]gust 2024..
    • Forsker
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
28. april 2024 35
27. april 2024 35
26. april 2024 33
25. april 2024 31
24. april 2024 32
23. april 2024 31
22. april 2024 31
21. april 2024 31
20. april 2024 31
19. april 2024 31
18. april 2024 29
17. april 2024 25
16. april 2024 26
15. april 2024 26
14. april 2024 26
13. april 2024 26
12. april 2024 26
11. april 2024 26
10. april 2024 24
9. april 2024 22
8. april 2024 22
7. april 2024 22
6. april 2024 23
5. april 2024 19
4. april 2024 19
3. april 2024 20
2. april 2024 22
1. april 2024 27
31. marts 2024 28
30. marts 2024 28
29. marts 2024 30