Ph.d. stipendiat

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Ph.d.-stipendiat til kommunikation og vidensdeling mellem almen praksis og sygehusspecialister

Forskningsprojektet “Kommunikation og vidensdeling mellem almen praksis og sygehusspecialister” er finansieret af Innovationsfonden og gennemføres som erhvervs-ph.d.-projekt i samarbejde mellem Sjællands Universitetshospital og Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab. Projektet starter efter aftale men senest juni 2023.

Projektet er forankret i den administrative stab på Sjælland Universitetshospital, og den ph.d.-studerende vil få arbejdsstation på Sjællands Universitetshospital i Køge, men med periodevise ophold på KU, Institut for Folkesundhedsvidenskab samt ved praksisklinikker, fx i forbindelse med dataindsamling. Den ph.d.-studerende indskrives ved ph.d. skolen på Københavns Universitet (https://sund.ku.dk/uddannelse/phd/).

Ph.d.-projektet

Målsætning for ph.d. projektet er at afprøve og opsamle erfaringer med forskellige former for faglig vidensdeling og kommunikationsmuligheder mellem specialister på Sjællands Universitetshospital og almen praksis i Region Sjælland. På baggrund af disse erfaringer har ph.d.-projektet til formål at udvikle anbefalinger til effektive interaktionsmodeller for samarbejdet mellem sygehusspecialister og almen praksis med henblik på at understøtte sammenhængende patientforløb. Denne målsætning indløses gennem følgende forskningsspørgsmål:

  1. Identifikation af modeller for faglig vidensdeling og kommunikation: Hvilke modeller for faglig vidensdeling og kommunikation mellem sygehusspecialister og almen praksis kan der identificeres i både dansk og international forskningslitteratur, og hvad er erfaringerne med de forskellige modeller?
  2. Sammenligning af danske og internationale modeller for faglig vidensdeling og kommunikation: Hvordan fungerer faglig vidensdeling og kommunikation mellem specialister på Sjællands Universitetshospital og almen praksis i Region Sjælland, og hvordan svarer det til de internationale modeller og erfaringer, der er identificeret i forskningslitteraturen (ad1)?
  3. Effekter af igangsatte initiativer på Sjællands Universitetshospital: Hvilke effekter har initiativerne, Sjællands Universitetshospital iværksætter, herunder en specialist-hotline og virtuelle sparringsmøder om udvalgte patientgrupper, ift. at styrke kvaliteten og sammenhængen i patientforløb mellem almen praksis i Region Sjælland og hospitalet? Effekter kan eksempelvis vurderes ved journal-audits og interview.
  4. Udarbejdelse af ”best-practice” anbefalinger: Kan man på baggrund af den internationale litteratur (ad1), evaluering af hidtidig praksis (ad2) samt nyere afprøvede initiativer (ad3) udvikle ”best-practice” anbefalinger til samarbejdet mellem sygehus og almen praksis, og hvad skal de indeholde, med formål om at understøtte sammenhængende patientforløb?

Det forventes, at ph.d.-projektet baseres på en mixed-methods tilgang, hvor kombinationen af kvalitative og kvantitative metoder skal belyse de fire forskningstemaer. Som udgangspunkt forventes brug af systematiske litteratursøgninger og analyser, spørgeskemadata, interviews og journal audits. Ansøgere skal have erfaring med disse metoder, eller skal tidligt i ph.d.-forløbet erhverve kompetencer i brugen af heraf.

Udover metodekendskab ønskes en kandidat, som har ekspertise eller interesse i følgende emner:

  • Sundhedstjenesteforskning og sundhedspolitik,
  • Almen praksis – organisering og styring,
  • Regional og kommunal organisering,

Kvalifikationer og løn

Ansøgere forventes at have en relevant kandidatgrad inden for det sundheds- eller samfundsvidenskabelige felt og leve op til Innovationsfondens karakterkrav:

  • Mindst 10 i karakter for speciale
  • Kandidat- og bacheloruddannelse tilsammen: Vægtet gennemsnit på mindst 8,2 på 7-trinsskalaen eller 9 på 13-skalaen
  • For en toårig kandidatuddannelse alene: Vægtet gennemsnit på mindst 9,5 på 7-trinsskalaen eller 9,4 på 13-skalaen

Karakterkrav kan i særlige tilfælde afviges jf. Innovationsfondens retningslinjer: 15.06.2022 erhvervs-ph.d. retningslinjer.pdf (innovationsfonden.dk)

Kandidaten skal være flydende i dansk og skal have gode kompetencer i mundtlig og skriftlig engelsk.

Løn og arbejdsvilkår i overensstemmelse med overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Ansøgningen

Ansøgningen skal være på dansk og skal indeholde CV (inklusiv adresse og e-mailadresse), et kort motivationsbrev inklusiv indledende ideer til gennemførelse af projektet (maks. 2 sider), publikationsliste (hvis relevant) og kopier af eksamensbeviser.

Tidsfrist for ansøgningen er 16. februar 2023.

Efter ansøgningsfristen udvælges ansøgere til vurdering af bedømmelsesudvalg. Alle ansøgere får svar på, om de er udvalgt til bedømmelse eller ej. Ansøgere får tilsendt bedømmelse til kommentering før eventuel indkaldelse til samtale.

Samtaler forventes afholdt den 22. februar.

Organisatoriske forhold

  • Den ph.d.-studerende forventes at indgå i løbende dialog med repræsentanter for almen praksis og SUH
  • Innovationsfonden afholder kick-off-arrangement og ph.d.-kursus, som er obligatorisk for den ph.d.-studerende at deltage i.
  • Den ph.d.-studerende vil få tildelt henholdsvis en hoved- og en bivejleder på KU, nemlig: Hovedvejleder: Professor Karsten Vrangbæk, KU, Institut for Folkesundhedsvidenskab. Afdeling for Sundhedstjenesteforskning og NN fra Forskningsenheden for Almen Medicin.
  • På Sjællands Universitetshospital vil den ph.d. studerende være tilknyttet Stabens tværsektorielle team og vil følgelig referere til enhedschef Anne Hune Gjerrild.
  • Den første spørgeskemaundersøgelse om Region Sjællands praktiserende lægers oplevelse af samarbejdet med Sjællands Universitetshospital er gennemført, men der skal yderligere gennemføres endnu en spørgeskemaundersøgelse, ligesom der skal foretages interviews, observationer og journalaudits.
  • Samtlige undersøgelser gennemføres af den ph.d. studerende under supervision fra KU og support fra Sjællands Universitetshospital og evt. repræsentanter fra almen praksis, såfremt der er behov herfor. Den ph.d. studerende kan få adgang til de nødvendige informanter, herunder praktiserende læger og sygehusspecialister, samt anonymiserede patientjournaler til at foretage audits via samarbejdet med den administrative stab på Sjællands Universitetshospital.
  • Resultater fremlægges ved relevante internationale konferencer, og i policy fora i Danmark. Der udarbejdes videnskabelige artikler, som kan indgå i ph.d. afhandlingen.

Information

Yderligere information om Ph.d.-studieprogrammet på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet findes her: http://healthsciences.ku.dk/phd/

For yderligere information om stillingen og forskningsprojektet kontaktes: Anne Hune Gjerrild, Chef for Digitalisering, Henvisninger og Tværgående Samarbejde på Sjællands Universitetshospital (tlf.: 51 42 17 58 eller e-mail: [email protected]) eller Karsten Vrangbæk, Professor i afdeling for Sundhedstjenesteforskning på Københavns Universitet (tlf.: 29 41 00 69 eller e-mail: [email protected]).

Sjællands Universitetshospital som arbejdsplads

Du bliver en del af en stor administrativ stab med dygtige kollegaer og et bredt, velfungerende samarbejde på tværs. Som medarbejder gør du en forskel ved at spille ind med din viden og dine kompetencer, og du får samtidig rig mulighed for at udvikle dig fagligt, blandt andet via samarbejde med de mange forskellige fagligheder i staben og på hospitalet. Som arbejdsplads lægger vi vægt på trivsel, arbejdsmiljø og work-life balance, herunder også mulighed for hjemmearbejde. Du vil opleve inddragelse, åbenhed og tæt dialog mellem ledelse og medarbejdere, og fokus på at skabe fælles rum til socialt samvær og faglige arrangementer også i en travl hverdag.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Køge
  • Torsdag den 16. februar 2023

Lignende jobs

  • Forsker (studiejob) i Roskilde

    Ph.d.-studerende til forskningsprojekt om partnerstøttet fysisk aktivitet til gravide med graviditetsdiabetes. Vi søger en kandidat til et fuldt finansieret 3-årige Ph.d.-projekt ved Sjælland..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i Roskilde

    The Department of Environmental Science (ENVS) at Aarhus University, Roskilde, Denmark invites applications for a fulltime position as Post Doc on regional and local governance in climate adaptatio..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i Slagelse

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 4200 Slagelse
    • Forsker
    • Slagelse
    Få mere info
  • Forsker i Slagelse

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 4200 Slagelse
    • Forsker
    • Slagelse
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
7. april 2024 1
6. april 2024 1
5. april 2024 1
4. april 2024 1
3. april 2024 1
2. april 2024 1
1. april 2024 1