Enhedschef til Institution Odense og Sydøstjylland

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense C

Institution Odense og Sydøstjylland søger en enhedschef med primært tjenestested i Kriminalforsorgen i Frihed i Odense (KiF Odense) og med tiltrædelse snarest muligt.

Vil du være en del af ledelsen i Kriminalforsorgen Syddanmarks største hybridinstitution?

Vi arbejder i ledelses- og chefgruppen som et team, hvor vi i samarbejde opnår resultater, giver medarbejderne ansvar og arbejder innovativt i forhold til faglig udvikling. Vi giver hinanden og medarbejderne kontinuerlig feedback og faglig sparring, og vi har stort fokus på institutionens arbejdsmiljø og sygefravær. Vi arbejder loyalt og med compliance i forhold til Kriminalforsorgens opgaver og værdier. Vi arbejder med ærlighed og gensidig respekt i vores indbyrdes samarbejdsrelationer.

Om stillingen

Din primære placering som enhedschef vil være i Kriminalforsorgens lokaler i Odense, hvor Kriminalforsorgen i Frihed (KiF) og fodlænkeafdelingen (IO) er placeret. Der er tilknyttet 2 enhedsledere og ca. 40 medarbejdere til den samlede enhed. Medarbejdergruppen består af socialrådgivere, administrative medarbejdere og fængselsbetjente.

Du indgår samtidigt i ledelsen af den samlede institution og må derfor også forvente en vis mødeaktivitet i institutionens leder- og chefgruppe på andre matrikler.

Som enhedschef refererer du til institutionschefen og indgår i Kriminalforsorgens ledelseskæde mellem denne og enhedslederne. Det er afgørende, at du som enhedschef har stor forståelse for og kompetencer i at kunne lede både op, ned og til siden med gennemgribende ærlighed i alle henseender.

Dit ledelsesansvar vil være todelt og udgøres af ressource- og driftsledelse som en del af institutionsledelsen, hvor driften koordineres, og af personaleledelse i enhederne, hvor opgaven er at sikre kvalificeret ledelse, godt arbejdsmiljø, smidighed i institutionens opgaver og kompetenceudvikling af enhedslederne og medarbejderne.

Ressource- og driftsledelse
Enhedschefen har det daglige driftsansvar for de to nævnte enheder, KiF og IO - og er derfor central i forhold til loyal implementering af nye strukturer og opgaver i institutionen, samt de opgaver der er forbundet med koncernfælles tiltag.

Enhedschefens tilstedeværelse i enhederne er væsentlig i forhold til sikring af den daglige ledelse af enhedslederne, således de får mulighed for at sikre høj faglig kvalitet i arbejdet. Derudover er det afgørende, at man som enhedschef har et indgående kendskab til samtlige medarbejdere.

Det er enhedschefens ansvar, at der pågår fagligt arbejde af høj kvalitet, og derved vil enhedschefens rolle være at sikre opfølgning på kvaliteten i opgaveløsningen i enhederne i form af blandt andet sparring og feedback til primært enhedslederne.

Endelig er enhedschefen en meget væsentlig sparring for institutionschefen, særligt henset til de mange enheder i institutionen, der er fordelt over et relativt stort geografisk areal, hvilket nødvendiggør speciel placering af ledelseskraft i de forskellige enheder i institutionen. Som enhedschef skal du derfor kunne arbejde med en vis selvstændighed i ledergerningen og ud fra principperne om distanceledelse.

Som enhedschef i KiF Odense vil du, blandt meget andet, have ansvaret for:

  • At sikre, at medarbejderne har fokus på opgaveløsningen af klienten i centrum og et sammenhængende klientforløb.
  • At omsætte Kriminalforsorgens strategier og planer til tydelige mål for afdelingens medarbejdere.
  • At sikre, at der sættes tydelige mål og rammer for udviklingen af det faglige arbejde og motivere til et godt arbejdsmiljø i enheden og på tværs af institutionen.
  • At der løbende gives og modtages sparring og koordinering med områdets konsulenter inden for HR, resocialisering, sikkerhed, IT, klientsagsbehandling og økonomi.
  • Enhedens budget- og økonomistyring, hvorfor der forventes et vist kendskab til dette område.

Personaleledelse
Som enhedschef vil du tillige være den primære personaleleder for enhedens enhedsledere og medarbejdere. Her skal dit fokus være på at sikre personaleledelse og kompetenceudvikling af enhedslederne og medarbejderne, så de til enhver tid er i stand til at leve op til Kriminalforsorgens medarbejder- og ledelsesgrundlag. Gennem målrettet delegering udfordrer og udvikler du ledere og medarbejdere, ligesom du har øje for talentpleje inden for de faglige grupperinger.

Som enhedschef med personaleansvar har du en væsentlig opgave i forhold til formidling af formål og mening med de koncernfælles opgaver, så leverancer sker rettidigt og resultater opnås. Det forventes, at du har gode skriftlige og mundtlige kommunikationsfærdigheder.

Derudover har du, sammen med den øvrige chef- og ledergruppe, ansvar for aktivt at medvirke til at skabe et godt arbejdsmiljø med fokus på trivsel, tryghed og samarbejde i hele institutionen. Et arbejdsmiljø, hvor der rettidigt og omsorgsfuldt sikres fokus på håndtering af blandt andet sygefravær og tillige løbende gennemføres trivselssamtaler og iværksættes relevante forebyggelsestiltag.

Om dig

  • Du har en mellemlang eller lang videregående uddannelse og helst også en lederuddannelse.
  • Du har erfaring med personaleledelse og udvikling af organisationskultur, herunder forandringsledelse.
  • Du har en faglig og saglig tilgang til opgavevaretagelsen, og kan loyalt arbejde systematisk med både sans for detaljen og ud fra et helhedssyn i forhold til Kriminalforsorgens samlede opgavevaretagelse.
  • Du er detaljeorienteret samtidig med, at du er opmærksom på helheden i opgaveløsningen.
  • Du har en anerkendende tilgang, er åben, empatisk og har gode samarbejdsevner.
  • Du er nytænkende i forhold til opgaveløsningen og kan inddrage erfaringer fra andre sektorer.
  • Du er psykisk robust og kan bevare roen og overblikket, også i meget pressede situationer.
  • Du har gode kommunikative kompetencer, både skriftligt og mundtligt.
  • Du er en stærk rollemodel med tydelige værdier og promoverer organisationens værdier igennem egne handlinger.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense C.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Odense C
  • Onsdag den 01. februar 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i Odense SØ

    AnsøgSætter du en ære i kvalitet? Hvis du trives i en hverdag udendørs og kan lide at arbejde selvstændigt sammen med en makker, så er du måske den ene af vores nye legepladsmontører!Instal..
    • Øvrige
    • Odense SØ
    Få mere info
  • Øvrige i Odense C

    Krydsfeltet mellem lovgivning, teknik og kunderJobbet: Kom og bringdine faglige kompetencer og indsigt i spil, når du, sammen med et dynamisk team på 5, skal være med til at opretholde regler..
    • Øvrige
    • Odense C
    Få mere info
  • Øvrige i Odense M

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 5230 Odense M
    • Øvrige
    • Odense M
    Få mere info
  • Øvrige i Odense

    Are you passionate about building positive relationships with external stakeholders? Do you have experience in strategic communications and public affairs? We are looking for a Communications & Pub..
    • Øvrige
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Odense C

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Odense C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 34
25. april 2024 33
24. april 2024 34
23. april 2024 34
22. april 2024 34
21. april 2024 38
20. april 2024 38
19. april 2024 38
18. april 2024 38
17. april 2024 40
16. april 2024 40
15. april 2024 39
14. april 2024 41
13. april 2024 41
12. april 2024 42
11. april 2024 38
10. april 2024 38
9. april 2024 37
8. april 2024 41
7. april 2024 46
6. april 2024 48
5. april 2024 49
4. april 2024 46
3. april 2024 47
2. april 2024 47
1. april 2024 55
31. marts 2024 56
30. marts 2024 56
29. marts 2024 57
28. marts 2024 57
27. marts 2024 56