Bliv vandløbshydraulikker i DMI’s nye enhed Oversvømmelse og Hydrologi til forskningsbaseret udvikling og modellering...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søger en vandløbshydraulikker til modellering af oversvømmelser og vandløb, der vil få en nøglerolle i understøttelsen af DMI’s nye myndighedsopgave for oversvømmelsesvarsling. Vil du være med i opbygningen af den stærkeste forskningsgruppe i Danmark inden for realtids modellering af hurtige overfladevandsprocesser, som er de fysiske fænomener, der leder til oversvømmelser? Og vil du være med i opbygningen, driften og den løbende udvikling af det operationelle modelsystem til varsling af oversvømmelser i vandløb og kystbyer? Så er er du den profil vi er på udkig efter!

DMI har pr. 1. januar 2022 fået en ny myndighedsopgave med hydrologisk varsling, og vi skal opbygge et varselssystem for oversvømmelser, som skal implementeres i DMI’s eksisterende varslingssystem for farligt vejr og forhøjet vandstand langs kysten. Oversvømmelsesvarslingen er et strategisk satsningsområde for DMI og har stor bevågenhed, bl.a. efter de massive oversvømmelser i Centraleuropa i sommeren 2021.

Om jobbet Vi søger en vandløbshydraulikker til vores nye forsknings- og udviklingsenhed Oversvømmelse og Hydrologi. Du har ekspertise i udvikling og operationalisering af vandløbsmodeller og især hydrauliske modeller ved byer, kyster og på landet. Derud over er du komfortabel i Python, R eller lignende. De første år er enhedens primære opgave at udvikle og operationalisere et nyt, robust varslingssystem for oversvømmelser i Danmark baseret på de nyeste metoder inden for feltet. Varslingssystemet skal dække oversvømmelser fra vandløb, søer, lokal ekstremregn og stormflod. Projektet laves i tæt samarbejde med en række andre statslige institutioner – GEUS, SDFI, Miljøstyrelsen, Kystdirektoratet og Danmarks Miljøportal. Derudover vil der være tæt kontakt med blandt andet lokale beredskaber og kommuner.

På kort sigt vil nogle af dine primære arbejdsopgaver være:

  • Evaluering af forskellige modeller og modelleringsmetoder til at repræsentere vandløbsoversvømmelser og samspillet med byområder og hav.
  • Udvikling og implementering af hydrodynamiske modeller til operationel anvendelse i Danmark
  • Opsætte og teste forskellige slags hydrauliske samt hydrologiske prognosemodeller, inklusiv brug af dataassimilering og ensemble vejrprognoser som input til varsling af oversvømmelser
  • Forskning i hydrodynamiske modeller, herunder interaktioner mellem afstrømning af nedbør, vandløb, byer og hav
  • Arbejde med mange forskellige realtidsobservationer og prognoser for variabler såsom vandstand, vandføring, nedbør, osv.

På længere sigt vil enheden opbygge en portefølje af forsknings- og udviklingsprojekter inden for hydro-meteorologi. Her vil du bl.a. skulle være med til at forske i den næste generation af prognosesystemer for hydrologi, hydrodynamik og oversvømmelser, digital twins, ekstremt højtopløselige vejrmodeller til at forbedre kvaliteten i vores hydrauliske og hydrologiske modeller, AI, osv. Disse projekter vil foregå i samarbejde med DMI’s forskere inden for klima, meteorologi, oceanografi og remote sensing og typisk en række internationale og nationale partnere.

Om dig Som person har du en positiv og nysgerrig tilgang til nye opgaver, og du brænder for både forskning inden for hydrodynamikken og den praktiske anvendelse. Du er i stand til at arbejde sammen og kommunikere med alt fra forskere og IT-udvikler til brandmænd, politi og andre beredskabsfaglige personer. Vi forventer, at du er god til at samarbejde og til at nedbryde komplekse problemstillinger til mindre, konkrete opgaver.

Derudover lægger vi vægt på, at du har:

  • En ph.d. eller længere videregående uddannelse inden for hydrologi, miljøteknologi, geografi eller lignende.
  • Kendskab til følgende typer af modeller:
    • Simple hydrologiske vandløbs modeller Hydrodynamiske vandløbsmodeller såsom MIKE Hydro River (MIKE11), HECRAS, etc.
    • 2D oversvømmelsesmodellering såsom MIKE21, LISFLOOD-FP, etc., for vandløb, byer og langs kysten

  • Erfaring med oversvømmelsesproblemstillinger fra skybrud, vandløb og/eller hav
  • Erfaring med oversvømmelseskortlægning og risikovurdering

Vi tilbyder DMI ansætter fagligt stærke medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et kompetent og dynamisk miljø. Enheden Oversvømmelse og Hydrologi blev oprettet pr. 1. april 2022, som en del af Vejrforskningsafdelingen. Afdelingens ansvarsområder omfatter tre enheder; Oversvømmelse og Hydrologi, Vejrmodeller samt Hav og Radar, med forskning, udvikling og løbende validering af DMI's prognosesystemer til vejr- og havprognoser. Afdelingen dækker desuden faglig myndighedsbetjening inden for vejr, hav og oversvømmelse.

Din afdeling og enhed Oversvømmelse og Hydrologi er en del af afdelingen Vejrforskning, som ligeledes består af enhederne Vejrmodeller samt Hav og Radar. Enheden Oversvømmelse og Hydrologi er en ny strategisk satsning med stort fokus internt såvel som eksternt. Vi stræber på at skabe en sammenhængende full stack enhed, som lige nu består af seks hydrologer, fem IT udviklere, tre projektunderstøttende samt en enhedsleder. Som nystartet enhed opererer vi som en lille oversvømmelsesfokuseret start-up-agtig enhed i en stor, traditionsrig institution. I enheden arbejder vi efter agile principper, hvor det, over de kommende år, etapevis skal være muligt at tage elementer af det nye varslingssystem i brug. Vi arbejder i et åbent kontormiljø med free seating og højt til loftet. Vi elsker at prøve nye ting og tilpasser os hele tiden til de forandringer vi bliver udsat for.

Vi er åbne for muligheden for at arbejde hybridt. DMI vil naturligt være udgangspunktet for vores tætte samarbejde, men hjemmearbejde ses som en naturlig del af arbejdet, når og hvor det giver mening.

Om DMI DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af forsvaret, beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne sidste år fejre 150 års jubilæum.

Vi er ca. 330 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder på Lyngbyvej i København. I november 2023 flyttes DMI 400 meter over til nye lokaler i Sankt Kjelds Gård på Østerbro, hvor indretningen giver anledning til en aktivitetsbaseret arbejdsform.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles et individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder for Oversvømmelse og Hydrologi, Simon Kramme tlf. 21 72 69 20 eller email: [email protected], som vil tage imod henvendelser og sikre svar hurtigst muligt.

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest den 8. oktober 2023. Vi forventer at afholde første samtaler efter den 16. oktober 2023. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København Ø
  • Søndag den 08. oktober 2023

Lignende jobs

  • Forsker i København

    Bliv Researcher i Danmarks største netværksvirksomhed Skal du have have et sabbatår og kunne du tænke dig at arbejde i et ungt og ambitiøst team hos Da..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Og har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Så er du måske vores nye .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Og vil du gerne være en del .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Vil du gerne bidrage til at styrke og udvikle landets erhvervsuddannelser? Og er du dygtig til forskning, udvikling og undervisning på det pædagogiske område? Så er du måske vores nye kollega.P..
    • Forsker
    • København N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
8. maj 2024 18
7. maj 2024 16
6. maj 2024 14
5. maj 2024 17
4. maj 2024 17
3. maj 2024 17
2. maj 2024 18
1. maj 2024 18
30. april 2024 17
29. april 2024 12
28. april 2024 7
27. april 2024 7
26. april 2024 7
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 8
22. april 2024 8
21. april 2024 8
20. april 2024 8
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 7
16. april 2024 8
15. april 2024 9
14. april 2024 7
13. april 2024 7
12. april 2024 7
11. april 2024 6
10. april 2024 6
9. april 2024 6
8. april 2024 6