Chef for efterretningssektionen (J2) ved Arktisk Kommando

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være chef for efterretningsområdet i Arktis, så skal du søge stillingen som chef for J2 ved Arktisk Kommando (AKO) i Nuuk.

De operative opgaver bærer præg af det stadig stigende fokus der er på udviklingen i den arktiske region. Et fokus der kun kan forventes at øges inden for de næste år. Som chef for efterretningssektionen (J2) ved Arktisk Kommando vil du blive en del af en arbejdsplads, der er med til skabe et sikkert Arktis i samarbejde med nationale og internationale partnere.

Om os

Efterretningssektionen (J2) indgår i operationsafdelingen ved Arktisk Kommando. Sektionen er endnu relativt lille, men forventes at vokse i takt med udviklingen i Arktis og tilførslen af nye kapaciteter.

Efterretningssektionen er ansvarlig for at planlægge indhentningen af informationer og data i alle domæner, analysere dem og derefter vurdere situationen både for nuværende og frem i tid i form af efterretninger. Vi arbejder både med current operations som en del af operationscenteret, near future operations og planlægning af operationer på længere sigt.

Du får en unik mulighed for at gennemføre efterretningstjeneste i alle domæner; land, sø, luft, space og cyber. Ud over at få erfaring fra nye domæner, så arbejder AKO J2 med opgaver som rækker langt ud over de doktriner og klassiske opgaver fra skole- og øvelsesmiljøer samt andre operative miljøer Forsvaret har været indsat i verden. Dette sker blandt andet i forbindelse med Search and Rescue operationer, miljøkatastrofer, suverænitetskrænkelser, kriminalitetsbekæmpelse samt mange andre emner.

Efterretningssektionen gør en dyd ud af at levere kvalitative, analyserede og kontrollerede efterretninger til brug for Arktisk Kommandos egen planlægning og indsættelse samt yderligere at give allierede og oven-, side- og nedenstående enheder et så nøjagtigt efterretningsbillede som muligt.

Arktisk Kommando har et af de største efterretningsmæssige ansvarsområder i NATO, hvilket forpligter.

Om stillingen

Som chef for Efterretningssektionen vil du spille en væsentlig rolle i sektionens opgaver, udvikling og samarbejdet med både nationale myndigheder og internationale samarbejdspartnere. Din vigtigste opgave er at forestå den daglige drift af den taktiske efterretningstjeneste i Arktis i tæt samarbejde med afdelingens øvrige medarbejdere. Derudover vil du være ansvarlig for de efterretningsmæssige bidrag til planlægningen af forsvaret af Kongeriget indenfor AKO’s ansvarsområde.

Du vil som chef være en del af AKO chefkreds og være nærmeste rådgiver og sparringspartner for CH AKO inden for efterretningsområdet. Samtidig vil du opleve, at du får stor indflydelse på Arktisk Kommandos operative aktiviteter som i vid udstrækning er efterretningsdrevet.

Arktisk Kommando er kendetegnet ved, at der ikke er langt mellem de centrale beslutningstagere, hvilket fascinerer og forpligter. Det er derfor vigtigt, at du er driftsorienteret, proaktiv, fleksibel og ikke mindst en god kollega der trives i et værnsfælles miljø med mange type medarbejdere.

Stillingen er placeret i Nuuk, men der vil forekomme rejseaktivitet til Danmark og til udlandet. Herunder må du i et vist omfang forvente øvelsesaktivitet hen over året. Herunder må du i et vist omfang forvente rejseaktivitet til Forsvarets arktiske stationer samt sejlende og flyvende enheder i forbindelse med indhentningsstøtte, projekter, tilsyn og evt. øvelsesaktivitet.

Desuden vil du få rigtig gode muligheder for at udvikle dig fagligt gennem løsning af dine opgaver og i det daglige samarbejde med blandt andet Arktisk Kommandos øvrige medarbejdere og chefer.

Om dig

Du er major/orlogskaptajn (M331) eller har de uddannelsesmæssige forudsætninger for udnævnelse til M331, eller er kaptajn/kaptajnløjtnant optaget på MMS og planlagt færdig inden for den nærmeste fremtid. Sidstnævnte vil du skulle indgå i en uddannelsesaftale og bestride stillingen som funktion i højere stilling.

Det forventes at du har bred erfaring med efterretningsområdet, og derudover en fordel hvis du har erfaring fra tidligere tjeneste med det arktiske område samt international tjeneste, herunder eksempelvis i NATO-stab. Det forventes ligeledes, at du har interesse for Arktis og for det grønlandske og færøske område og samfund. Det vil være en fordel at have erfaring med flere single-source kapaciteter og i et all-source efterretningsmiljø.

Samtidig er du en tydelig kommunikator, der formår at skabe relationer på alle niveauer og på tværs af værn og landegrænser. Det er en fordel, hvis du har erfaring med sagsbehandling og med tjeneste i et joint miljø.

Som person skal du synes, at det kunne være spændende at arbejde i og med det arktiske område, og du ser dig selv som lidt af en brobygger og diplomat. Du er åben, nysgerrig, fleksibel og besidder et betydeligt gå-på-mod.

Fælles for alle dine opgaver er, at de kræver overblik og omstillingsparathed. Det kræver stor selvstændighed og evnen til at omsætte informationer til resultater, selv hvis ledelsen ikke giver direktion. Du skal derfor være god til at samarbejde samt til at skabe relationer på alle niveauer og fagområder internt i Arktisk Kommando, Forsvaret og andre myndigheder under Forsvarsministeriet samt internationale samarbejdspartnere.

Du er eller skal kunne sikkerhedsgodkendes til YDERST HEMMELIGT.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet. Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Stillingen bestrides som midlertidig tjeneste ved Arktisk Kommando i Nuuk, Grønland for en afgrænset periode på to år. Du vil beholde dit nuværende faste tjenestested under opholdet i Nuuk. Du vil blive stillet en bolig til rådighed samt ydelser jf. Grønlandsaftalen.

Du opfordres til at sætte dig ind i de vilkår, der er gældende for udsendte på Grønlandsaftalen. Herunder beskatning af bolig og personalegoder samt krav om tvungen pensionsopsparing.

KONTAKT OG ANSØGNING
Nærmere oplysninger om stillingsindhold kan fås ved henvendelse til chefen for Operations-afdelingen KK Michael G Landmark på mail: [email protected] tlf.: +299 36 4003.

Har du spørgsmål til specifikke grønlandske ydelsesforhold eller til øvrige løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte AKO HR partner ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse SSG Kaare Bak på mail: [email protected] eller på tlf.: +299 49 1104.

Bemærk at tidsforskellen mellem Danmark og Nuuk er 4 timer (bagud).

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesforhold, kan du kontakte HR Konsulent, kaptajnløjtnant Camilla Asker Boye, ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på tlf.: 7281 9192, eller mail: FPS-CABmil.dk.

Stillingen ønskes besat den 1. august 2023 eller snarest derefter. Der afholdes samtaler løbende.

Ansøgningsfristen er den 5. marts 2023, men da vi gennemfører samtaler løbende anbefales ansøgningen sendt hurtigst muligt.

Samtalerne forventes at foregå via VTC, Teams, Zoom eller Skype. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM ARKTISK KOMMANDO
Arktisk Kommando er en operativ kommando med ansvar for alle Forsvarets indsættelser i Nordatlanten og Arktis. Kommandoens ansvarsområde omfatter både Grønland og Færøerne samt omkringliggende havområder.

Arktisk Kommandos mission er at beskytte Kongeriget i Arktis. Det indebærer evnen til at kunne håndtere kriser og ultimativt at gennemføre militært forsvar af Grønland og Færøerne – i samarbejde med andre nationale og internationale hovedkvarterer.

I Arktisk Kommando har vi indsat enheder fra Søværnet og Flyvevåbnet i operativ kontrol 24/7, hvilket kræver engagement og en Combined/Joint tilgang til opgaverne. Vi gennemfører overvågning samt suverænitetshævdelse – året rundt.

Vi løser samtidig en lang række vigtige operative opgaver fx eftersøgnings- og redningstjeneste, miljøovervågning, fiskeriinspektion og støtte til det civile samfund.
Det kræver forudseenhed og tæt samarbejde med de statslige og militære myndigheder i nabolandene til Grønland og Færøerne. Ved behov kan Kommandoen forstærkes af enheder fra alle værn samt Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Arktisk Kommando har hovedkvarter i Nuuk, hvor der for tiden arbejder omtrent 70 medarbejdere. Derudover har kommandoen personale flere steder på øst- og vestkysten af Grønland, på Færøerne samt i Danmark.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 05. marts 2023

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i Kastrup

    Would you like to be part of the continued success of [xxxxx] Aviation, play a vital role in our Security Department and in how we maintain a high level of security, and at the same time provide serv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Kastrup
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i Dragør

    Vil du være med til at give vores gæster gode svømmeoplevelser?Dragør svømmehal søger lige nu livredder på fuldtid til blandt andet opsyn i dameafdelingen.Vi har brug for dig i rollen som liv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København K

    Opportunity You've seen us everywhere, from a road trip, passing over one of our trucks, to the biggest ports in the planet where we touch land to continue our journey All The Way to your front d..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0