Vejdirektoratet søger områdechef til Trafikledelse og Trafikdata

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Er du klar til en central lederrolle, hvor du skal arbejde med sikkerhed og fremkommelighed på statsvejene, dataudvikling, dataformidling og internationalt samarbejde? Har du en sikker hånd på driften, et godt blik for udviklingspotentialer og gode lederegenskaber, så er det måske dig, vi søger som områdechef for Trafikledelse og Trafikdata.

I Vejdirektoratet arbejder vi hver dag for at skabe sammenhæng for de mange trafikanter, der benytter de danske statsveje. Vi gør vores bedste for både at højne sikkerheden, gøre trafikken grønnere og sikre, at Vejdirektoratet lever op til vores målsætning om bedre vej for pengene.

Om stillingen

Området Trafikledelse og Trafikdata består af tre afdelinger, som overordnet set understøtter sikkerhed og fremkommelighed på vejene og dermed Vejdirektoratets vision om, at hjælpe trafikanterne nemt og sikkert frem.

Trafikledelsesafdelingen har det overordnede ansvar for en lang række trafiksignalanlæg og trafikledelsessystemer på statens veje. Trafikcentret overvåger statens veje, griber ind, når noget går galt og informerer trafikanter om bl.a. den aktuelle situation på vejene. Trafikstatistikafdelingen leverer data og statistikker om vejtrafikkens omfang, sammensætning, udvikling og fremkommelighed til brug for løsning af såvel analyseopgaver, vejbestyrelsesopgaver og sektoropgaver. På tværs af afdelingerne samarbejdes der også på internationalt niveau om trafikdata m.v.

Afdelingernes medarbejdere sidder fysisk forskellige steder i landet, men langt de fleste i København, hvor du også vil få tjenestested.

Hver afdeling har en afdelingsleder, som du vil blive personaleansvarlig for. Der er 61 dygtige og dedikerede medarbejdere i området.

Dine opgaver

En af dine hovedopgaver bliver at sikre og udvikle det solide, faglige miljø i området og sætte retning for udviklingsopgaverne sammen med dine tre afdelingsledere.

Kerneopgaverne er:

  • Ledelsesmæssig og faglig sparring til de tre afdelingsledere, hvor du skal have et godt blik for, hvordan såvel nye som erfarne ledere bedst understøttes i deres opgaver
  • Strategisk udvikling af driftsopgaverne, så der kontinuerligt er fokus på, at driften kører, samtidig med at vi arbejder med optimering af arbejdsgange, nye metoder og potentialer gennem f.eks. AI.
  • At sikre høj kvalitet i dataindsamling og dataformidling og sikre at arbejdet med digitalisering af trafikken drives frem i rette tempo
  • At sikre den rette balance og det strategiske perspektiv i det internationale samarbejde
  • Bidrage til Vejdirektoratets opgaver bredt set ved at sikre et godt samarbejde på tværs af Vejdirektoratet og med eksterne parter

Du kommer til at indgå i Trafik- og Plandivisions ledelse, og vil i et dialogbaseret samarbejde med dine tre afdelingsledere, divisionens øvrige to områdechefer og Trafik- og Plandirektøren skulle medvirke til, at såvel dit område som hele divisionen udvikler sig og skaber resultater.

Vejdirektoratet er en matrixorganisation, og du vil få et tæt samarbejde med en række øvrige enheder i Vejdirektoratet, og herigennem skal du understøtte et godt samarbejde på tværs af organisationen. Vi lægger derfor stor vægt på, at du kan etablere og udvikle gode samarbejdsrelationer.

Vi søger en erfaren chef

Vi ser gerne, at du:

  • har en akademisk baggrund, og et godt strategisk overblik
  • har ledelseserfaring, gode lederevner og en tillidsskabende og uddelegerende ledelsesstil, som understøtter ledernes og medarbejdernes udvikling
  • har erfaring fra en politisk styret organisation og har forståelse for den politiske og samfundsmæssige dagsorden og kan agere i forhold til den
  • har interesse for vej- og trafikområdet, dataindsamling, formidling og internationalt samarbejde
  • har gode samarbejdsevner og kan kommunikere med områdets mange interessenter
  • kan holde hovedet koldt og bevare overblikket i krisesituationer

Herudover er det en fordel, hvis du har viden om og erfaring med, at arbejde i den offentlige sektor.

Din nye arbejdsplads

Vejdirektoratet har ansvaret for at planlægge, anlægge og drive statsvejnettet, som består af motorveje, hovedlandeveje og mange af landets broer – i alt cirka 3.800 km vej. Som arbejdsplads dækker Vejdirektoratet hele landet. Vi beskæftiger omkring 950 medarbejdere og det årlige drifts- og anlægsbudget er på 4-5 mia. kr.

Dine løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår sker efter Rammeaftale for kontraktansættelse af chefer i staten i løngruppe 1 (svarende til lønramme 37).

Tiltrædelsesdatoen er den 1. maj 2024.

Ansættelse sker på åremålsvilkår (som udgangspunkt en 6-årig åremålsansættelse med mulighed for eventuel forlængelse), og der er knyttet resultatløn til stillingen. Afhængig af kvalifikationer og erfaring er der mulighed for at forhandle tillæg.

Dit ansættelsesområde vil være Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V eller Trafiktårnet.

Er du interesseret?

Send din ansøgning senest d. 2. janaur 2024. Vi forventer at afholde første samtale den 9. januar 2024 og en eventuel anden samtale den 18. januar 2024.

Ved samtalerne vil der medvirke et stillingsudvalg bestående af både ledelses- og medarbejderrepræsentanter, og der kan desuden indgå test i rekrutteringsprocessen.

Søg stillingen ved at trykke på linket ”Søg stillingen” eller via vores hjemmeside www.vejdirektoratet.dk. Vedhæft ansøgning, cv og andre relevante dokumenter.

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Trafik- og Plandirektør Stine Klingenberg på telefon 9134 5087 eller [email protected].

Læs mere om os

Vil du vide mere om Vejdirektoratet, og hvad det vil sige at arbejde hos os kan du læse mere om vores opgaver og medarbejdere på www.vejdirektoratet.dk.

Vejdirektoratet ønsker at afspejle det omgivende samfund i medarbejdersammensætningen og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København V
  • Tirsdag den 02. januar 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1
14. april 2024 1
13. april 2024 1
12. april 2024 1
11. april 2024 1
10. april 2024 1
9. april 2024 1