Faglig leder med stedfortræderfunktion for dagtilbudschef

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Kongens Lyngby

Lyngby-Taarbæk Kommune søger en erfaren og kompetent faglig leder til dagtilbudsområdet, der med stedfortræderfunktion for dagtilbudschefen vil få såvel egne opgaver med selvstændigt ansvar og ligeledes få mulighed for at indgå i mere strategiske, specifikke og eller tværgående opgaver med dagtilbudschefens mandat

Som faglig leder vil du indgå i dagtilbudsstaben sammen med afdelingens pædagogiske konsulenter med reference til- og i et tæt samarbejde med dagtilbudschefen.

Stillingen er forankret i Center for Uddannelse og Pædagogik, der udover dagtilbudsområdet også repræsenterer Skoleområdet, PPR samt et tværgående sekretariat, der varetager politiske-, administrative- og udviklingsmæssige opgaver. I Centeret arbejdes der ud fra et helhedsorienteret blik på opgaver og samarbejder. Der vil derfor være mulighed for at indgå i en bred vifte af opgaver på differentierede niveauer og i varierende samarbejdsrelationer. Det giver rig mulighed for – i et alsidigt, dynamisk og involverende arbejdsmiljø – at udvikle egne relationelle, kommunikative og ledelsesfaglige kompetencer.
Foruden den alsidighed der naturligt ligger i en stilling som denne, så er der tre centrale arbejdsfelter, som den rette kandidat vil kunne forvente at skulle indgå i:
  • Udvikling af det specialiserede dagtilbudsområde – med fokus på muligheder og udfordringer i sammenhæng med det almene dagtilbudsområde.
  • Fornyelse og udvikling af bygningsmassen på dagtilbudsområdet med etablering af et antal nye dagtilbud inden for de kommende år.
  • Fortsat konsolidering og udvikling af netværksledelse som bærende organiseringsprincip på dagtilbudsområdet.


I Center for Uddannelse og Pædagogik samt i Center for Social Indsats arbejdes der i fællesskab efter en politisk besluttet omstillingsstrategi, der skal give flere børn mulighed for at trives og udvikle sig i tilbud så tæt på almenområdet som muligt. Det betyder bl.a., at vi skærper blikket på børne- og forældreperspektivet samt udvikler nye forebyggende indsatser, mellemformer, dialogprocesser og kompetenceudviklingsinitiativer, der skal være med til at gøre visionerne til virkelighed. Der er allerede igangsat adskillige spændende initiativer, som du vil få et medansvar for at sikre kommer godt i mål. Der er god energi på opgaven og kort vej fra idé til handling – dine ideer og eventuelle indsigter i området kan være med til at kvalificere de næste udviklingstrin. Opgaven varetages i samarbejde med dagtilbudschefen, den øvrige dagtilbudsstab, sekretariat samt øvrige samarbejdspartnere i- og udenfor centeret.

I Lyngby-Taarbæk Kommune fornyer og udvikler vi bygningsmassen på dagtilbudsområdet med et antal nye dagtilbud inden for de kommende år. Som faglig leder i dagtilbudsstaben vil du få et selvstændigt ansvar inden for dette politisk prioriterede område, hvor du bl.a. i samarbejde med Center for Areal og Ejendomme – vil få en central rolle i både processer og konkrete byggeprojekter. Ved opførelsen af vores nye dagtilbud er der opmærksomhed på, at de skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlæggende, og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv. I varetagelsen af opgaven vil der være et tæt samarbejde med sekretariatet om konkret koordinering, brugerinddragelse mv.

Dagtilbudsområdet har netværksledelse som primær organiseringsform, hvilket betyder at dagtilbudslederne indgår i samlet set fem forpligtende ledelsesnetværk. Det giver en robust struktur med betydelig mulighed for ansvar og inddragelse – konkretiseret under overskriften ’Ledelse i samspil’. Vi har et fælles decentralt- og forvaltningsmæssigt fokus på at styrke og udvikle denne organiseringsform yderligere. Et centralt arbejdsfelt er den fortsatte kapacitets- og kvalitetsudvikling på det decentrale niveau i sammenhæng med udviklingen af den responsive forvaltning. ’Vi gør det sammen’ er et centralt udtryk. Denne opgave løftes i flere samarbejdsfora og med adskillige aktører. Den samlede dagtilbudstab er involveret i arbejdet, og det koordineres på forskellig vis. Det kan forventes, at der i en del af opgaven vil være et selvstændigt ledelsesansvar.

Det er en præmis for varetagelse af stillingen, at den rette kandidat kan se sig selv ind i det samlede centerområde, har en personlig og faglig modenhed, evner at bedrive anerkendende og inddragende ledelse med naturlig autoritet samt værdsætter muligheden for at komme med os på den igangværende spændende rejse. Vi vægter et godt arbejdsmiljø, høj faglighed og professionel etik samt et menneskeligt overskud og interesse for at bidrage positivt til et godt arbejdsfællesskab.

Vi har en forventning om, at du har et godt kendskab til- og erfaring med dagtilbudsområdet samt indsigt i de pædagogiske- og ledelsesmæssige rammebetingelser og muligheder på området samt i overlappet med de øvrige centerområder. Ligeledes vil en god forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation og de rammer, det sætter for opgaverne, være af central betydning for stillingen.

Er du allerede på vej i din ledelseskarriere? Er du grundforankret i en stærk faglighed? Har du begge ben på jorden og formår at prioritere og navigere i et alsidigt arbejdsfelt? Har du stærke kommunikative og relationelle kompetencer? Har du analytisk sans og er nysgerrig på at omsætte relevant data til gode dialoger og handlinger? Falder det dig naturligt at tage et ledelsesansvar og sikre gode og meningsfulde inddragelser? Er du opmærksom på andres perspektiver og inddrager dem i kvalificeringen af processer og beslutninger? Kan du stå alene – og samtidig være en stærk teamspiller? Er du en dygtig afslutter, der får opgaverne i mål inden for tidsfristen? Arbejder du ansvarsbevidst og loyalt?

Ja, så kunne denne stilling måske være noget for dig – vi vil glæde os til at høre fra dig.

Stillingen er på 37 timer, til besættelse pr. 1.3.24 og aflønnes efter gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger om stillingen fås hos Dagtilbudschef Susanne Stigaard, tlf. 29257183 [email protected] eller Chefkonsulent Anita Esbjerg, tlf. 21598717 [email protected]

1. samtale afholdes tirsdag d. 16.1.24, 2. samtale afholdes mandag d 22.1.24.

Ansættelsesforhold
Fuldtid

Tiltrædelse
1. marts 2024

Arbejdssted
Toftebæksvej 12, 2800 Lyngby

I Lyngby-Taarbæk bliver du del af et stærkt fagligt fællesskab med høje ambitioner i en organisation med ca. 4.000 medarbejdere, der alle arbejder med det fælles mål – at skabe værdi for borgere og erhvervsliv. Vi lægger vægt på god ledelse, trivsel, faglige og personlige udviklingsmuligheder, kreativitet og nytænkning samt balance mellem arbejdsliv og fritidsliv. Vi ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejdere hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Kongens Lyngby.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Kongens Lyngby
  • Onsdag den 10. januar 2024

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i Helsingør

    Quickpoint søger Souschef til Helsingør som kan og vil spille med i toppen af Superligaen!Quickpoint har igennem det seneste år bevæget sig fra midten af 1. division, til den absolutte top af s..
    • Afdelingsleder
    • Helsingør
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Nordsjælland

    Vil du være en afgørende del af vores team og tage dit lederskab til nye højder? Har du et hjerte, der banker for at skabe et godt arbejdsmiljø og udvikling af medarbejdere? Så læs videre her, og g..
    • Afdelingsleder
    • Nordsjælland
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Virum

    Document Manager at Novo Nordisk EngineeringMake your ability count at [xxxxx]We are experts in end-to-end pharma engineering, and our success is built on our relationships, both with our col..
    • Afdelingsleder
    • Virum
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Vejby

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 Vejby I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker med ét fælles mål – neml..
    • Afdelingsleder
    • Vejby
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Kongens Lyngby

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Kongens Lyngby over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
1. juni 2024 11
31. maj 2024 11
30. maj 2024 11
29. maj 2024 12
28. maj 2024 12
27. maj 2024 14
26. maj 2024 14
25. maj 2024 14
24. maj 2024 14
23. maj 2024 16
22. maj 2024 15
21. maj 2024 15
20. maj 2024 14
19. maj 2024 14
18. maj 2024 14
17. maj 2024 15
16. maj 2024 15
15. maj 2024 15
14. maj 2024 15
13. maj 2024 10
12. maj 2024 11
11. maj 2024 12
10. maj 2024 13
9. maj 2024 12
8. maj 2024 13
7. maj 2024 12
6. maj 2024 12
5. maj 2024 12
4. maj 2024 12
3. maj 2024 12
2. maj 2024 12